Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14710
Назва: Аналіз і удосконалення технології картопляних чіпсів
Інші назви: Analysis and improvement of potato chips technology
Автори: Сімороз, Олексій Геннадійович
Simoroz, Oleksiy
Ключові слова: картопля;potato;технологія чіпсів;chip technology;соняшникова олія;sunflower oil;режим термічної обробки;heat treatment mode
Дата публікації: 2024
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Сімороз О. Г. Аналіз і удосконалення технології картопляних чіпсів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Н. М. Федорук, доцент. - Біла Церква, 2024. - 45 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра за спеціальністю 181 «Харчові технології». Робота, представлена на 48 сторінках друкованого тексту, містить 14 таблиць, 3 рисунки та 29 джерел літератури. В Україні працює невелика кількість підприємств, які займаються переробкою картоплі, а основним продуктом переробки є картопляні чіпси. Проте їхня продукція обмежена регіональним ринком і характеризується невисокою якістю. Технологічний процес обсмажування чіпсів передбачає використання спеціального фритюрного жиру, який зазвичай виготовляється з селективно гідрогенізованої соняшникової або іншої олії. Це залежить від доступності та вартості сировини на ринку, що значною мірою впливає на кінцеву якість та користь чіпсів для споживача. У зв’язку з цим на часі стоїть питання створення складу фритюрного жиру, який відповідатиме сучасним вимогам нутриціології та покаже високу стійкість у процесі обсмажування, зберігаючи якісні властивості продукту. Метою даної роботи було удосконалення технології виробництва картопляних чіпсів з використанням вітчизняних сортів картоплі та спеціального фритюрного жиру.
Опис: Qualification work for obtaining a master's degree in specialty 181 "Food technologies". The work, presented on 48 pages of printed text, contains 14 tables, 3 figures and 29 sources of literature. In Ukraine, there are a small number of enterprises engaged in processing potatoes, and the main product of processing is potato chips. However, their products are limited to the regional market and characterized by low quality. The technological process of frying chips involves the use of special frying fat, which is usually made from selectively hydrogenated sunflower or other oil. It depends on the availability and cost of raw materials in the market, which greatly affects the final quality and benefit of chips for the consumer. In this regard, it is timely to create a composition of deep-fried fat that will meet the modern requirements of nutrition and show high stability in the frying process, while maintaining the quality properties of the product. The purpose of this work was to improve the technology for the production of potato chips using domestic varieties of potatoes and special frying fat.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14710
УДК: 664.844
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сімороз О.Г..pdf618,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.