Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14688
Назва: Aналіз та удосконалення технології маргарину
Інші назви: Analysis and improvement of margarine technology
Автори: Стрембіцький, Віктор Юрійович
Strembitskyi, Viktor
Ключові слова: маргарин;margarine;продуктовий розрахунок;food calculation;сировина;raw materials;жири;fats;эмульгатор;emulsifier;суміш;mixture
Дата публікації: 2024
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Стрембіцький В. Ю. Aналіз та удосконалення технології маргарину: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 47 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено, що сучасний стан виробництва маргарину свідчить про те, що галузь активно адаптується до змінюваних вимог споживачів і тенденцій у харчуванні. Виробники зосереджуються на розробці здорових, стійких продуктів, які відповідають актуальним стандартам якості та безпеки. Це свідчить про зростаючу важливість інновацій і сталого розвитку в харчовій промисловості. Виявлено, що основною сировиною для виробництва маргарину є жири, які визначають його фізичні, хімічні та органолептичні характеристики. Вимоги до основної та додаткової сировини для виготовлення маргарину є надзвичайно важливими для забезпечення стабільності, безпеки та високої якості продукту. Всі інгредієнти повинні відповідати стандартам якості та безпеки, що дозволяє виробляти маргарин з високими органолептичними та харчовими характеристиками, задовольняючи потреби споживачів. Технологія виробництва маргарину є складним і динамічним процесом, що вимагає врахування багатьох факторів, таких як вибір сировини, належне обладнання та оптимізація технологічних процесів. Використання нових технологій і додаткових функцій, таких як збагачення токоферолом, дозволяє не лише покращити якість продукції, але й забезпечити економічну ефективність виробництва. Кваліфікаційна дипломна робота складається з слідуючих розділів: вступу, технологічної частини, контролю безпечності й якості виробництва мармеладу, екологізації виробничих процесів, економічної частини, висновків та списку використаної літератури. Робота викладена на 47 сторінках комп’ютерного тексту, містить 2 рисунка і 8 таблиць. Список літератури включає 33 джерела
Опис: It has been studied that the current state of margarine production indicates that the industry is actively adapting to changing consumer demands and trends in nutrition. Manufacturers focus on developing healthy, sustainable products that meet current quality and safety standards. This shows the growing importance of innovation and sustainable development in the food industry. It was found that the main raw material for the production of margarine are fats, which determine its physical, chemical and organoleptic characteristics. The requirements for the main and additional raw materials for the production of margarine are extremely important to ensure the stability, safety and high quality of the product. All ingredients must meet quality and safety standards, which allows for the production of margarine with high organoleptic and nutritional characteristics, satisfying the needs of consumers. Margarine production technology is a complex and dynamic process that requires taking into account many factors, such as the selection of raw materials, appropriate equipment and optimization of technological processes. The use of new technologies and additional functions, such as tocopherol enrichment, allows not only to improve the quality of products, but also to ensure the economic efficiency of production. The qualifying thesis consists of the following sections: introduction, technological part, control of safety and quality of marmalade production, environmentalization of production processes, economic part, conclusions and a list of used literature. The work is presented on 47 pages of computer text, contains 2 figures and 8 tables. The bibliography includes 33 sources.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14688
УДК: 637.28
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стрембіцький_merged.pdf610,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.