Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14688
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтрембіцький, Віктор Юрійович-
dc.contributor.authorStrembitskyi, Viktor-
dc.date.accessioned2025-09-23T07:04:47Z-
dc.date.available2025-09-23T07:04:47Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСтрембіцький В. Ю. Aналіз та удосконалення технології маргарину: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 47 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14688-
dc.descriptionIt has been studied that the current state of margarine production indicates that the industry is actively adapting to changing consumer demands and trends in nutrition. Manufacturers focus on developing healthy, sustainable products that meet current quality and safety standards. This shows the growing importance of innovation and sustainable development in the food industry. It was found that the main raw material for the production of margarine are fats, which determine its physical, chemical and organoleptic characteristics. The requirements for the main and additional raw materials for the production of margarine are extremely important to ensure the stability, safety and high quality of the product. All ingredients must meet quality and safety standards, which allows for the production of margarine with high organoleptic and nutritional characteristics, satisfying the needs of consumers. Margarine production technology is a complex and dynamic process that requires taking into account many factors, such as the selection of raw materials, appropriate equipment and optimization of technological processes. The use of new technologies and additional functions, such as tocopherol enrichment, allows not only to improve the quality of products, but also to ensure the economic efficiency of production. The qualifying thesis consists of the following sections: introduction, technological part, control of safety and quality of marmalade production, environmentalization of production processes, economic part, conclusions and a list of used literature. The work is presented on 47 pages of computer text, contains 2 figures and 8 tables. The bibliography includes 33 sources.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено, що сучасний стан виробництва маргарину свідчить про те, що галузь активно адаптується до змінюваних вимог споживачів і тенденцій у харчуванні. Виробники зосереджуються на розробці здорових, стійких продуктів, які відповідають актуальним стандартам якості та безпеки. Це свідчить про зростаючу важливість інновацій і сталого розвитку в харчовій промисловості. Виявлено, що основною сировиною для виробництва маргарину є жири, які визначають його фізичні, хімічні та органолептичні характеристики. Вимоги до основної та додаткової сировини для виготовлення маргарину є надзвичайно важливими для забезпечення стабільності, безпеки та високої якості продукту. Всі інгредієнти повинні відповідати стандартам якості та безпеки, що дозволяє виробляти маргарин з високими органолептичними та харчовими характеристиками, задовольняючи потреби споживачів. Технологія виробництва маргарину є складним і динамічним процесом, що вимагає врахування багатьох факторів, таких як вибір сировини, належне обладнання та оптимізація технологічних процесів. Використання нових технологій і додаткових функцій, таких як збагачення токоферолом, дозволяє не лише покращити якість продукції, але й забезпечити економічну ефективність виробництва. Кваліфікаційна дипломна робота складається з слідуючих розділів: вступу, технологічної частини, контролю безпечності й якості виробництва мармеладу, екологізації виробничих процесів, економічної частини, висновків та списку використаної літератури. Робота викладена на 47 сторінках комп’ютерного тексту, містить 2 рисунка і 8 таблиць. Список літератури включає 33 джерелаuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectмаргаринuk_UA
dc.subjectmargarineuk_UA
dc.subjectпродуктовий розрахунокuk_UA
dc.subjectfood calculationuk_UA
dc.subjectсировинаuk_UA
dc.subjectraw materialsuk_UA
dc.subjectжириuk_UA
dc.subjectfatsuk_UA
dc.subjectэмульгаторuk_UA
dc.subjectemulsifieruk_UA
dc.subjectсумішuk_UA
dc.subjectmixtureuk_UA
dc.titleAналіз та удосконалення технології маргаринуuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of margarine technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.28uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стрембіцький_merged.pdf610,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.