Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14676
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва рибних пресервів
Other Titles: Analysis and improvement of fish preserve production technology
Authors: Петровський, Володимир Сергійович
Petrovsky, Volodymyr
Keywords: оселедець;herring;пресерва;preserve;харчова цінність;nutritional value;квасоля;beans;томатний соус;tomato sauce
Issue Date: 2024
Publisher: БНАУ
Citation: Петровський В. С. Аналіз та удосконалення технології виробництва рибних пресервів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник С. В. Чернюк, професор. - Біла Церква, 2024. - 45 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота виконана на 45 сторінках, містить 2 рисyнки, 13 таблиць, літератyрних джерела 31. Мета роботи – Аналіз технології виробництва рибних пресервів та розробка окремих елементів щодо її удосконалення. Об’єктом дослідження є технологія виробництва рибних пресервів. Предмет досліджень – зміни харчової цінності пресервів при розробленні рецептур. На основі аналізу літературних джерел визначено мету та завдання нашої роботи. Визначено хімічний склад та технічні характеристики основних та допоміжних інгредієнтів у виробництві консервованих продуктів. Характеристика зміни харчової цінності продуктів залежно від виду та кількості доданих інгредієнтів. Запропоновано технологію виробництва рибної пресерви з підвищеною харчовою та біологічною цінністю. Розраховано економічні показники від можливого впровадження технології та наведено орієнтовну собівартість отриманого продyктy.
Description: The qualification work is completed on 45 pages, contains 2 figures, 13 tables, 31 literary sources. The purpose of the work is to analyze the production technology of fish preserves and develop individual elements for its improvement. The object of research is the production technology of fish preserves. The subject of research is changes in the nutritional value of preserves when developing recipes. Based on the analysis of literary sources, the purpose and tasks of our work are determined. The chemical composition and technical characteristics of the main and auxiliary ingredients in the production of canned products are determined. Characteristics of changes in the nutritional value of products depending on the type and amount of added ingredients. A technology for the production of fish preserves with increased nutritional and biological value is proposed. The economic indicators from the possible implementation of the technology are calculated and the estimated cost of the obtained product is given.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14676
metadata.dc.identifier.udc: 664.951
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Петровський В.С..pdf789,92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.