Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14668
Title: Аналіз та удосконалення технології солоної морської риби
Other Titles: Analysis and improvement of technology of marine saltfish
Authors: Тимченко, Станіслав Ігорович
Timchenko, Stanislav
Keywords: риба;fish;пресерви;semipreservations;гриби;mushrooms;технологія;technology
Issue Date: 2024
Publisher: БНАУ
Citation: Тимченко С. І. Аналіз та удосконалення технології солоної морської риби: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Н. М. Ломова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 50 с.
Abstract: На основі проведеного аналізу літературних джерел було визначено мету та поставлено задачі досліджень. Визначено хімічний склад та технологічні властивості основних та додаткових інгредієнтів при виробництві пресервів. Удосконалено технологію отримання пресервів підвищеної біологічної та харчової цінності за додавання грибів глива звичайна. Визначено оптимальні рецептури, умови виробництва та проведено відповідні розрахунки, які підтверджують доцільність впровадження у виробництво даної технології. Визначено техніко-економічні показники можливого впровадження технології на типових збірних лініях, що підтверджує ефективність технології. Актуальним є впровадження нових технологій та технологічних прийомів у виробництво, доведено раціональність використання маринованих грибів гливи за технології пресервів. Впровадження такої технології у виробничий процес не потребує додаткового переоснащення, що є економічно вигідно. Кваліфікаційна робота містить 50 сторінок, 14 таблиць, 7 рисунків, список використаних джерел із 34 найменувань.
Description: On the basis of conducted аналізy of sources of certainly метy and the tasks of researches are put. Chemical composition and technological properties of basic and additional ingredients are certain at the production of semipreservations. Technology of receipt of semipreservations of an increase biological and food value is improved for addition of mushrooms. The optimal compounding is certain, terms of production and corresponding calculations that confirm expediency of applying in industry of this technology are conducted. The indexes of possible introduction of technology are certain on typical collapsible lines, that confirms technologies. Actual is applying of NT and technological receptions in industry, rationality of the use of the pickled mushrooms of is well-proven for technologies of semipreservations. Introduction of such technology in a productive process does not need the additional retooling that is steward Actual is applying of NT and technological receptions in industry, rationality of the use of the pickled mushrooms is well-proven for technologies of semipreservations. Introduction of such technology in a productive process does not need the additional retooling that is economically advantageous. Qualifying work contains 50 pages, 14 tables, 7 pictures, list of the used sources from 34 names.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14668
metadata.dc.identifier.udc: 664.951.2
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тимченко С.І..pdf889,3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.