Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14650
Назва: | Аналіз та удосконалення технології консервованих патисонів |
Інші назви: | Analysis and improvement of the technology of canned pumpkins |
Автори: | Крицький, Артем Олександрович Krytskyi, Artem |
Ключові слова: | патисони;squash;продуктовий розрахунок;food calculation;сировина;raw materials;кетчуп;ketchup;маринад;marinade;спеції;spices |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Крицький А. О. Аналіз та удосконалення технології консервованих патисонів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 42 с. |
Короткий огляд (реферат): | Встановлено, що консервовані овочі є зручним і корисним продуктом, який може бути включений в раціон кожної людини. Правильно підбираючи консерви та поєднуючи їх з іншими продуктами, можна забезпечити свій організм необхідними вітамінами, мінералами та іншими поживними речовинами. Проведено аналіз на основі якого визначили, що якість плодоовочевої сировини має відповідати вимогам стандартів чи ж технічних умов, що розроблені для всіх видів заготовлюваної продукції. Технологічні інструкції для виробництва консервів визначають норми витрат сировини та допустимі відходи, які базуються на використанні лише стандартної сировини. Встановили, що детальний розрахунок обладнання для технології виробництва консервованих патисонів залежить від масштабу виробництва, обсягу продукції, що планується випускати, а також від специфіки технологічного процесу. Дослідили, що введення до рецептури додаткових інгредієнтів, таких як кетчуп або спеції, може додати нових смакових характеристик та підвищити привабливість продукції для споживачів. При цьому необхідно ретельно підбирати пропорції та забезпечувати контроль за якістю всіх додаткових компонентів. Кваліфікаційна дипломна робота складається з слідуючих розділів: вступу, технологічної частини, контролю безпечності й якості виробництва мармеладу, екологізації виробничих процесів, економічної частини, висновків та списку використаної літератури. Робота викладена на 46 сторінках комп’ютерного тексту, містить 3 рисунка і 8 таблиць. Список літератури включає 34 джерела. |
Опис: | It has been established that canned vegetables are a convenient and useful product that can be included in the diet of every person. By choosing the right canned food and combining it with other products, you can provide your body with the necessary vitamins, minerals and other nutrients. An analysis was conducted on the basis of which it was determined that the quality of fruit and vegetable raw materials must meet the requirements of standards or technical conditions developed for all types of harvested products. The technological instructions for the production of canned goods determine the norms of consumption of raw materials and permissible waste, which are based on the use of only standard raw materials. It was established that the detailed calculation of equipment for the technology of production of canned squash depends on the scale of production, the volume of products planned to be produced, as well as on the specifics of the technological process. It has been studied that the introduction of additional ingredients to the recipe, such as ketchup or spices, can add new taste characteristics and increase the attractiveness of products for consumers. At the same time, it is necessary to carefully select proportions and ensure quality control of all additional components. The qualifying thesis consists of the following sections: introduction, technological part, control of safety and quality of marmalade production, environmentalization of production processes, economic part, conclusions and a list of used literature. The work is presented on 46 pages of computer text, contains 3 figures and 8 tables. The list of references includes 34 sources. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14650 |
УДК: | 664.84 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Крицький А.О..pdf | 718,35 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.