Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14647
Назва: Аналіз і удосконалення технології сиркового десерту
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of curd dessert
Автори: Куніченко, Віталій Станіславович
Kunichenko, Vitaliy
Ключові слова: сиркові десерти;технологія;шрот гарбузовий;вологотермічне оброблення;технологічна лінія Я9-ОПТ;економічний ефект;curd desserts;technology;pumpkin meal;moisture-thermal treatment;technological line Y9-OPT;economic effect
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Куніченко В.С. Аналіз та удосконалення технології сиркового десерту: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник О.П. Гребельник, доцент. - Біла Церква, 2024. - 54 с.
Короткий огляд (реферат): Сиркові десерти – вироби на основі сиру кисломолочного, що мають високу біологічну цінність та відмінні органолептичні властивості. На основі аналітичного огляду обґрунтовано доцільність виробництва десерту сиркового, збагаченого внесенням шроту гарбузового. Запропоновано додаткову технологічну операцію – вологотермічне оброблення рослинної сировини у сироватці пастеризованій неосвітленій. Проведено продуктовий розрахунок виробництва 2,5 т сиркового десе-рту , що містить 2,25 % шроту гарбузового. Здійснено аналіз вимог до сировини даного продукту. Запропоновано технологічні рішення виробництва. Розроблено технологічно-апаратурну схему на основі лінії Я9-ОПТ. Розроблено схему технохімічного контролю десерту; виявлено критичні контрольні точки процесу. Визначено основні екологічні критичні точки та запропоновано альтернативні шляхи їх вирішення. Проведено аналіз економічних витрат, знайдено основні економічні показники. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва сиру кисломолочного. Кваліфікаційна робота містить 54 сторінок, 13 таблиць, 4 рисунки, спи-сок використаних джерел із 43 найменувань.
Опис: Curd desserts are products based on cottage cheese with high biological val-ue and excellent organoleptic properties. On the basis of an analytical review, the feasibility of producing a curd des-sert enriched with pumpkin meal is substantiated. An additional technological op-eration is proposed - moisture-thermal treatment of plant raw materials in pasteur-ized unclarified whey. The product calculation of the production of 2.5 tons of curd dessert contain-ing 2.25 % pumpkin meal was carried out. The requirements for raw materials for this product are analyzed. Techno-logical solutions for production are proposed. A technological and hardware scheme based on the Y9-OPT line was developed. A scheme of technological and chemical control of dessert was developed; critical control points of the process were identified. The main environmental criti-cal points are identified and alternative ways to solve them are proposed. The analysis of economic costs was carried out, the main economic indica-tors were found. The results obtained can be used at enterprises that have the capacity to pro-duce cottage cheese. The qualification work consists of 54 pages, 13 tables, 4 figures, and a list of references of 43 items.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14647
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Analiz_ ta_udoskonalennia.pdf1,52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.