Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14638
Title: | Аналіз та удосконалення технології галет на дріжджах |
Other Titles: | Analysis and improvement of galet technology on yeast |
Authors: | Царенко, Валентина Володимирівна Tsarenko, Valentyna |
Keywords: | галети;galettes;продуктовий розрахунок;food calculation;дріжджі;yeast;гарбузове насіння;pumpkin seeds;тісто;dough;органолептичні показники;organoleptic indicators |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Citation: | Царенко В. М. Аналіз та удосконалення технології галет на дріжджах: Кваліфікаційна робота магістра: (181 - Харчові технології) / БНАУ. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сиривини і технологічних процесів, Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 53 с. |
Abstract: | Технологія виготовлення галет на дріжджах є актуальною з кількох причин, які пов'язані із сучасними тенденціями в харчовій промисловості, змінами в харчових звичках населення та вимогами ринку до якісних та здорових продуктів. Споживачі дедалі все частіше віддають перевагу продуктам із натуральними інгредієнтами, серед яких дріжджі виступають природним розпушувачем тіста. Використання дріжджів у технології галет забезпечує продукту легкість й натуральний аромат, що відповідає запитам на здоровіші харчові продукти без хімічних добавок. Дотримання високих стандартів виробництва є ключовим для забезпечення стабільної якості та безпеки продукту. У процесі контролю увага приділяється якості сировини, особливо борошна та гарбузового насіння, а також дотриманню норм гігієни та санітарних умов на виробництві. Інноваційна рецептура з додаванням гарбузового насіння є економічно доцільною та ефективною. Хоча використання додаткових компонентів дещо збільшує витрати, вони компенсуються підвищенням поживної цінності, смакових характеристик і тривалого терміну зберігання продукту, що робить галети зручним вибором для військових у польових умовах. |
Description: | The technology of making galettes on yeast is relevant for several reasons, which are related to modern trends in the food industry, changes in the eating habits of the population, and market demands for quality and healthy products. Consumers increasingly prefer products with natural ingredients, among which yeast acts as a natural leavening agent. The use of yeast in the galette technology provides the product with lightness and a natural aroma, which meets the demand for healthier food products without chemical additives. Adherence to high production standards is key to ensuring consistent product quality and safety. In the process of control, attention is paid to the quality of raw materials, especially flour and pumpkin seeds, as well as compliance with hygiene standards and sanitary conditions in production. The innovative recipe with the addition of pumpkin seeds is economically feasible and effective. Although the use of additional components slightly increases costs, they are compensated by increased nutritional value, taste characteristics and long shelf life of the product, making galettes a convenient choice for the military in the field. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14638 |
metadata.dc.identifier.udc: | 664.661.26 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_halet.pdf | 1,42 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.