Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14638
Назва: | Аналіз та удосконалення технології галет на дріжджах |
Інші назви: | Analysis and improvement of galet technology on yeast |
Автори: | Царенко, Валентина Володимирівна Tsarenko, Valentyna |
Ключові слова: | галети;galettes;продуктовий розрахунок;food calculation;дріжджі;yeast;гарбузове насіння;pumpkin seeds;тісто;dough;органолептичні показники;organoleptic indicators |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Царенко В. М. Аналіз та удосконалення технології галет на дріжджах: Кваліфікаційна робота магістра: (181 - Харчові технології) / БНАУ. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сиривини і технологічних процесів, Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 53 с. |
Короткий огляд (реферат): | Технологія виготовлення галет на дріжджах є актуальною з кількох причин, які пов'язані із сучасними тенденціями в харчовій промисловості, змінами в харчових звичках населення та вимогами ринку до якісних та здорових продуктів. Споживачі дедалі все частіше віддають перевагу продуктам із натуральними інгредієнтами, серед яких дріжджі виступають природним розпушувачем тіста. Використання дріжджів у технології галет забезпечує продукту легкість й натуральний аромат, що відповідає запитам на здоровіші харчові продукти без хімічних добавок. Дотримання високих стандартів виробництва є ключовим для забезпечення стабільної якості та безпеки продукту. У процесі контролю увага приділяється якості сировини, особливо борошна та гарбузового насіння, а також дотриманню норм гігієни та санітарних умов на виробництві. Інноваційна рецептура з додаванням гарбузового насіння є економічно доцільною та ефективною. Хоча використання додаткових компонентів дещо збільшує витрати, вони компенсуються підвищенням поживної цінності, смакових характеристик і тривалого терміну зберігання продукту, що робить галети зручним вибором для військових у польових умовах. |
Опис: | The technology of making galettes on yeast is relevant for several reasons, which are related to modern trends in the food industry, changes in the eating habits of the population, and market demands for quality and healthy products. Consumers increasingly prefer products with natural ingredients, among which yeast acts as a natural leavening agent. The use of yeast in the galette technology provides the product with lightness and a natural aroma, which meets the demand for healthier food products without chemical additives. Adherence to high production standards is key to ensuring consistent product quality and safety. In the process of control, attention is paid to the quality of raw materials, especially flour and pumpkin seeds, as well as compliance with hygiene standards and sanitary conditions in production. The innovative recipe with the addition of pumpkin seeds is economically feasible and effective. Although the use of additional components slightly increases costs, they are compensated by increased nutritional value, taste characteristics and long shelf life of the product, making galettes a convenient choice for the military in the field. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14638 |
УДК: | 664.661.26 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_halet.pdf | 1,42 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.