Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14635
Назва: | Аналіз та удосконалення технології ковбасних виробів |
Інші назви: | Analysis and improvement of technology of sausage products |
Автори: | Добрянський, Роман Володимирович Dobrianskyi, Roman |
Ключові слова: | обладнання;equipment;ковбасні вироби;sausage products;рецептура;recipe;технологія;technology |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Білоцерківський НАУ |
Бібліографічний опис: | Добрянський Р. В. Аналіз та удосконалення технології ковбасних виробів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Г. П. Калініна, доцент. - Біла Церква, 2025. - 42 с. |
Короткий огляд (реферат): | Проведено аналіз літературних даних про асортимент та сировинну базу, існуючі технології переробки м’яса та виробництва ковбасних виробів, сучасне обладнання, роботу всіх виробничих ділянок і умов зберігання готової продукції. Актуальні технології ковбасних виробів із використанням функціональної сировини широко впроваджують у виробництво. Ринок представлений досить широким асортиментом спецій, добавок, інгредієнтів та додаткових матеріалів. Аналіз показав можливості модернізації технології ковбасних виробів за рахунок удосконалення рецептур, що дає можливість підвищити якість продукції і оптимізувати роботу ковбасного цеху за рахунок розширення асортименту ковбасних виробів та оновлення технологічного обладнання. Вказано напрям удосконалення, доведено доцільність застосування нових інгредієнтів в технології ковбасних виробів. Розрахунки економічних показників вказують, що модернізація технології не потребує переоснащення, саме тому строк окупності нових технологій становитиме 0,8 року при рентабельності 23%, що дає прибуток від роботи підприємства. Робота містить 46 сторінок, 16 таблиць, 4 рисунки, опрацьовано 32 найменування літературних джерел. |
Опис: | The analysis of literary data is conducted about an assortment and source of raw materials, existent technologies of processing of meat and production of sausage products, modern equipment, work of all productive areas and terms of storage of the prepared products. Actual technologies of sausage products with the use of functional raw material widely apply in industry. A market is presented by the wide enough assortment of spices, additions, ingredients and additional materials. An analysis showed possibilities to modernisation of technology of sausage products due to the improvement of compounding, that gives an opportunity to improve quality products and optimize work of sausage workshop due to expansion of line of sausage products and updating of technological equipment. Direction of improvement is indicated, expediency of application of new ingredients is well-proven in technology of sausage products. The calculations of economic indicators specify that modernisation of technology does not need retooling, for this reason the term of recoupment of NT will present 0,8 at profitability of 23%, that makes profit from work of enterprise. Work contains 46 pages, 16 tables, 4 pictures, 32 names of literary sources. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14635 |
УДК: | 637.523 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Добрянський Р.В..pdf | 999,85 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.