Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14635
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДобрянський, Роман Володимирович-
dc.contributor.authorDobrianskyi, Roman-
dc.date.accessioned2025-09-18T08:46:36Z-
dc.date.available2025-09-18T08:46:36Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationДобрянський Р. В. Аналіз та удосконалення технології ковбасних виробів: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Г. П. Калініна, доцент. - Біла Церква, 2025. - 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14635-
dc.descriptionThe analysis of literary data is conducted about an assortment and source of raw materials, existent technologies of processing of meat and production of sausage products, modern equipment, work of all productive areas and terms of storage of the prepared products. Actual technologies of sausage products with the use of functional raw material widely apply in industry. A market is presented by the wide enough assortment of spices, additions, ingredients and additional materials. An analysis showed possibilities to modernisation of technology of sausage products due to the improvement of compounding, that gives an opportunity to improve quality products and optimize work of sausage workshop due to expansion of line of sausage products and updating of technological equipment. Direction of improvement is indicated, expediency of application of new ingredients is well-proven in technology of sausage products. The calculations of economic indicators specify that modernisation of technology does not need retooling, for this reason the term of recoupment of NT will present 0,8 at profitability of 23%, that makes profit from work of enterprise. Work contains 46 pages, 16 tables, 4 pictures, 32 names of literary sources.uk_UA
dc.description.abstractПроведено аналіз літературних даних про асортимент та сировинну базу, існуючі технології переробки м’яса та виробництва ковбасних виробів, сучасне обладнання, роботу всіх виробничих ділянок і умов зберігання готової продукції. Актуальні технології ковбасних виробів із використанням функціональної сировини широко впроваджують у виробництво. Ринок представлений досить широким асортиментом спецій, добавок, інгредієнтів та додаткових матеріалів. Аналіз показав можливості модернізації технології ковбасних виробів за рахунок удосконалення рецептур, що дає можливість підвищити якість продукції і оптимізувати роботу ковбасного цеху за рахунок розширення асортименту ковбасних виробів та оновлення технологічного обладнання. Вказано напрям удосконалення, доведено доцільність застосування нових інгредієнтів в технології ковбасних виробів. Розрахунки економічних показників вказують, що модернізація технології не потребує переоснащення, саме тому строк окупності нових технологій становитиме 0,8 року при рентабельності 23%, що дає прибуток від роботи підприємства. Робота містить 46 сторінок, 16 таблиць, 4 рисунки, опрацьовано 32 найменування літературних джерел.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectобладнанняuk_UA
dc.subjectequipmentuk_UA
dc.subjectковбасні виробиuk_UA
dc.subjectsausage productsuk_UA
dc.subjectрецептураuk_UA
dc.subjectrecipeuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології ковбасних виробівuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of technology of sausage productsuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.523uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Добрянський Р.В..pdf999,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.