Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14629
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва питного молока
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of production of drinking milk
Автори: Кашпіровська, Яна Олександрівна
Kashpirovskaya, Yana
Ключові слова: вітамін С;vitamin C;молоко вітамінізоване;fortified milk;мікронутрієнти;micronutrients;збагачення продуктів;fortification of products;технологія виробництва;production technology;економічна ефективність;economic efficiency
Дата публікації: 2024
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Кашпіровська Я. О. Аналіз та удосконалення технології виробництва питного молока: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 44 с.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи був аналіз та удосконалення технології виробництв а питного молока 3,2 % жирності з використанням вітаміну С. Для виконання поставленої мети було вирішено наступні завдання: виконати аналіз літературних джерел, щодо актуальності, особливостей та основних принципів збагачення вітамінами харчових продуктів; виконати продуктовий розрахунок по виробництву пастеризованого молока за технологічними операціями; проаналізувати апаратурно-технологічне забезпечення виробництва молока питного пастеризованого; розробити технологічний процес виробництва молока з вітаміном С; провести контроль безпечності та якості виробництва вітамінізованого молока 3,2 % жирності та дослідити екологізацію харчового виробництва; визначити економічну ефективність запропонованих заходів удосконалення технології виготовлення вітамінізованого молока. Робота викладена на 49-ти сторінках комп’ютерного тексту, ілюстрована 7-ми таблицями та містить 3 схеми. Список використаної літератури містить 47 літературних джерела, у тому числі 23 іноземні. У роботі використовували: аналітичні, статистичні та розрахункові методи дослідження. Результати реалізації проекту кваліфікаційної роботи відображено у висновках та пропозиціях.
Опис: The aim of the work was to analyze and improve the technology of production of drinking milk of 3,2% fat content using vitamin C. To achieve the goal, the following tasks were solved: to analyze literary sources, relevance, features and basic principles of fortification of food products with vitamins; to perform a product calculation for the production of pasteurized milk according to technological operations; to analyze the hardware and technological support for the production of pasteurized drinking milk; to develop a technological process for the production of milk with vitamin C; to conduct safety and quality control of the production of fortified milk of 3,2% fat content and to study the greening of food production; determine the economic efficiency of the proposed measures to improve the technology of production of fortified milk. The work is presented on 49 pages of computer text, illustrated with 7 tables and contains 3 diagrams. The list of references contains 47 literary sources, including 23 foreign ones. The work used: analytical, statistical and computational research methods. The results of the implementation of the qualification work project are reflected in the conclusions and proposals.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14629
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кашпіровська Я.О..pdf888,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.