Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14629
Title: | Аналіз та удосконалення технології виробництва питного молока |
Other Titles: | Analysis and improvement of the technology of production of drinking milk |
Authors: | Кашпіровська, Яна Олександрівна Kashpirovskaya, Yana |
Keywords: | вітамін С;vitamin C;молоко вітамінізоване;fortified milk;мікронутрієнти;micronutrients;збагачення продуктів;fortification of products;технологія виробництва;production technology;економічна ефективність;economic efficiency |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Кашпіровська Я. О. Аналіз та удосконалення технології виробництва питного молока: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Г. В. Мерзлова, доцент. - Біла Церква, 2024. - 44 с. |
Abstract: | Метою роботи був аналіз та удосконалення технології виробництв а питного молока 3,2 % жирності з використанням вітаміну С. Для виконання поставленої мети було вирішено наступні завдання: виконати аналіз літературних джерел, щодо актуальності, особливостей та основних принципів збагачення вітамінами харчових продуктів; виконати продуктовий розрахунок по виробництву пастеризованого молока за технологічними операціями; проаналізувати апаратурно-технологічне забезпечення виробництва молока питного пастеризованого; розробити технологічний процес виробництва молока з вітаміном С; провести контроль безпечності та якості виробництва вітамінізованого молока 3,2 % жирності та дослідити екологізацію харчового виробництва; визначити економічну ефективність запропонованих заходів удосконалення технології виготовлення вітамінізованого молока. Робота викладена на 49-ти сторінках комп’ютерного тексту, ілюстрована 7-ми таблицями та містить 3 схеми. Список використаної літератури містить 47 літературних джерела, у тому числі 23 іноземні. У роботі використовували: аналітичні, статистичні та розрахункові методи дослідження. Результати реалізації проекту кваліфікаційної роботи відображено у висновках та пропозиціях. |
Description: | The aim of the work was to analyze and improve the technology of production of drinking milk of 3,2% fat content using vitamin C. To achieve the goal, the following tasks were solved: to analyze literary sources, relevance, features and basic principles of fortification of food products with vitamins; to perform a product calculation for the production of pasteurized milk according to technological operations; to analyze the hardware and technological support for the production of pasteurized drinking milk; to develop a technological process for the production of milk with vitamin C; to conduct safety and quality control of the production of fortified milk of 3,2% fat content and to study the greening of food production; determine the economic efficiency of the proposed measures to improve the technology of production of fortified milk. The work is presented on 49 pages of computer text, illustrated with 7 tables and contains 3 diagrams. The list of references contains 47 literary sources, including 23 foreign ones. The work used: analytical, statistical and computational research methods. The results of the implementation of the qualification work project are reflected in the conclusions and proposals. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14629 |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.12 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кашпіровська Я.О..pdf | 888,75 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.