Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14611
Title: Аналіз технології виробництва м’яса кролів та його переробки ТОВ «Кролікофф» Черкаської області
Other Titles: Analysis of technology of rabbit meat production and its processing in «Krolikoff» LLC, Cherkassy region
Authors: Шастун, Сергій Васильович
Shastun, Serhiy
Keywords: кролі;rabbits;репродуктивні якості;reproductive qualities;забій і первинна обробка тушок;slaughter and primary processing of carcasses;вирощування молодняку;rearing of young animals;технологія;technology
Issue Date: 29-May-2024
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Шастун С. В. Аналіз технології виробництва м’яса кролів та його переробки ТОВ «Кролікофф» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник В. В. Судика, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.
Abstract: М'ясо кролів вважається здоровим, поживним продуктом завдяки низькому вмісту жиру, високому вмісту поліненасичених жирних кислот, високому вмісту білка та збагаченому незамінними амінокислотами. Ці властивості стають все більш привабливими для споживачів, які дотримуються здорового харчування. Поживний склад м’яса кроликів можна додатково підвищити шляхом коригування годівлі кролів. Завдяки особливостям фізіології травної системи кроликів вони здатні перетравлювати насичену целюлозою їжу і перетворювати до 20 % отриманого білка в масу тіла. У господарстві ТОВ «Кролікофф» для виробництва м’яса кролів використовують лінію кроликів HYLA. Кролів вирощують і утримують із використанням промислової інтенсивної технології. Кролі кінцевого гібриду в окремі вікові періоди мають такі показники живої маси: за відлучення в 35 днів – 950–1050 г; у віці 42 дні – 1150–1400 г; 56 днів – 1800–2300 г; у віці 70 днів (при забої) – 2350–2650 г. Середньодобові прирости кролів від відлучення до забою, згідно з рекомендаціями, повинні бути від 43,5 до 47,5 г. Після забою кроля одержують тушку, жир-сирець, субпродукти, ендокринно-ферментну сировину і шкурку. М'ясну продуктивність оцінюють за забійною масою, зовнішньому вигляду тушки, забійному виходу, відношенню їстівних і неїстівних частин тушки, хімічним складом м'яса і його якістю
Description: Rabbit meat is considered a healthy, nutritious product due to its low fat content, high content of polyunsaturated fatty acids, high protein content and enriched with essential amino acids. These properties are becoming increasingly attractive to consumers who follow a healthy diet. The nutritional content of rabbit meat can be further increased by adjusting the rabbit's diet. Due to the peculiarities of the physiology of the digestive system of rabbits, they are able to digest cellulose-rich food and convert up to 20% of the obtained protein into body weight. The HYLA line of rabbits is used for the production of rabbit meat at the farm of "Krolikoff" LLC. Rabbits are grown and kept using industrial intensive technology. Rabbits of the final hybrid in separate age periods have the following indicators of live weight: after weaning in 35 days - 950–1050 g; at the age of 42 days – 1150–1400 g; 56 days – 1800–2300 g; at the age of 70 days (at slaughter) – 2350–2650 g. Average daily gains of rabbits from weaning to slaughter, according to recommendations, should be from 43.5 to 47.5 g. After the rabbit is slaughtered, the carcass, crude fat, offal, endocrineenzymatic raw materials and skin are obtained. Meat productivity is evaluated by slaughter weight, appearance of the carcass, slaughter yield, ratio of edible and inedible parts of the carcass, chemical composition of the meat and its quality
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14611
metadata.dc.identifier.udc: 636.92
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
204_D_Shastun Serhii.pdf906,87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.