Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14610
Назва: | Аналіз технології виробництва і переробки курячих яєць у ТОВ «Агропроперті» Київської області |
Інші назви: | Analysis of the technology of production and processing of chicken eggs in LLC "Agroproperty" of the Kyiv region |
Автори: | Семененко, Руслана Олександрівна Semenenko, Ruslana |
Ключові слова: | крос курей;cross of chickens;несучість;laying;харчові яйця;edible eggs;яєчна продуктивність;egg production;жива маса та середньодобовий приріст ремонтного молодняку курей;live weight and average daily growth of repair young chickens |
Дата публікації: | 27-тра-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський НАУ |
Бібліографічний опис: | Семененко Р. О. Аналіз технології виробництва і переробки курячих яєць у ТОВ «Агропроперті» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник І. В. Титаренко, доцент. — Біла Церква, 2024. — 39 с. |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність ТОВ «Агропроперті» зокрема стада курей яєчного напрямку продуктивності кросу Ломанн ЛСЛ Класік. Було вивчено продуктивні характеристики стада птиці у господарстві, господарську характеристику кросу, умови утримання і годівлі птиці, вирощування ремонтного молодняку курей. Проаналізовано технологію сортування, збеpігання і pеалізації харчових яєць та економічну ефективність їх виробництва у ТОВ «Агропроперті». Основним видом діяльності товариства з обмеженою відповідальністю "Агропроперті" є розведення свійської птиці та виробництво харчових яєць. У господарстві утримують курей-несучок кросу Ломанн ЛСЛ Классік, яких на початок 2024 року було 12 тис. голів. Для утримання птиці використовують 4-ярусні кліткові батареї. Показник несучості курей кросу Ломанн ЛСЛ-Класік знаходиться на рівні від 320 до 340 яєць на рік. Кури несуться з 4-місячного віку. Яйце має великі розміри, шкаралупа має білий колір. Жива маса добових курчат становить 35,2 г. В кінці вирощування жива маса молодих курочок була 1644 г середньодобовий приріст при цьому становив 11,3 г. Курей промислового стада використовують до 72-80-тижневого віку. Рівень рентабельності виробництва харчових яєць в господарстві становить 41,6%. Отримані результати можуть бути використані для виявлення сильних і слабких сторін технології виробництва харчових яєць у ТОВ "Агропроперті". |
Опис: | In the qualification thesis has been analyzed the activities of LLC «Agroproperty», in particular the flocks of chickens of the Lomann LSL Classic cross. The productive characteristics of the poultry flock in the farm, the economic characteristics of the cross, the conditions of keeping and feeding the poultry, and the breeding of repair young chickens were studied. The technology of sorting, preservation and commercialization of edible eggs and the economic efficiency of their production at LLC «Agroproperty» were analyzed. The main type of activity of the limited liability company "Agroproperty" is the breeding of poultry and the production of edible eggs. Lohmann LSL Classic cross-layer hens are kept on the farm, of which there were 12,000 heads by the beginning of 2024. 4-tier cage batteries are used to keep birds. The laying rate of Lohmann LSL-Classic cross hens is at the level of 320 to 340 eggs per year. Chickens lay from the age of 4 months. The egg is large, the shell is white. The live weight of day-old chickens is 35.2 g. At the end of rearing, the live weight of young chickens was 1644 g, while the average daily gain was 11.3 g. Chickens of the industrial flock are used up to 72-80 weeks of age. The level of profitability of the production of edible eggs in the farm is 41,6%. The obtained results can be used to identify the strengths and weaknesses of the technology for the production of edible eggs at "Agroproperty" LLC. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14610 |
УДК: | 636.5 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
204_D_Semenenko.pdf | 521 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.