Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14609
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСеменюк, Владислав Русланович-
dc.contributor.authorSemeniuk, Vladyslav-
dc.date.accessioned2025-09-15T08:50:59Z-
dc.date.available2025-09-15T08:50:59Z-
dc.date.issued2024-05-15-
dc.identifier.citationСеменюк В. Р. Аналіз технології виробництва та переробки м’яса індиків у ПСП «Петриківське» Кіровоградської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник Ю. В. Засуха, професор. — Біла Церква, 2024. — 37 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14609-
dc.descriptionResearch: technology of production and processing of turkey meat of heavy cross BUT-6. Methodological approaches, methods: accounting materials related to annual reports were used, taking into account production volumes, productivity indicators, feed costs, other production costs, as well as production costs and profitability of the industry. Findings: Improving the conditions of keeping, feeding, and veterinary and sanitary welfare of turkeys when fattening them for meat contributes to a net profit of UAH 88 thousand 154 more and an increase in profitability to 9.9%, which is 4.0% more compared to 2023. It is concluded that: In order to increase the profitability of the turkey meat production industry, it is proposed to improve the conditions of keeping, feeding and veterinary and sanitary welfare of turkeys on the farm, as well as to apply a technological scheme of fattening periods for female turkeys - up to 4 months of age, and male turkeys - up to 5 months. The obtained results can be used: in the Petry-kivske agricultural enterprise of Kirovohrad region.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено: технологію виробництва та переробки м’яса індиків важкого кросу BUT-6. Використано методичні підходи, методи: використовувалися матеріали бухгалтерського обліку, які стосувалися річних звітів з врахуванням об’ємів виробництва, показників продуктивності, витрат кормів, інших витрат на виробництво, а також собівартості продукції та рентабельності галузі. Виявлено: Покращення умов утримання, годівлі та ветеринарносанітарного благополуччя індиків при їх відгодівлі на м'ясо сприяє отриманню більшого на 88 тис. 154 грн чистого прибутку та підвищенню рентабельності до 9,9%, що є на 4,0% більше, порівняно із показниками 2023 року. Зроблено висновок, що: З метою підвищення прибутковості галузі виробництва м’яса індиків у господарстві пропонується покращувати умови утримання, годівлі та ветеринарно-санітарного благополуччя індиків, а також застосовувати технологічну схему періодів відгодівлі для самок-індичок – до 4-мясячного віку, а самців-індиків – до 5 місяців. Одержані результати можуть бути використані: у ПСП «Петриківське» Кіровоградської областіuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectіндикиuk_UA
dc.subjectturkeysuk_UA
dc.subjectзбереженістьuk_UA
dc.subjectpreservationuk_UA
dc.subjectсобівартістьuk_UA
dc.subjectcost priceuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.subjectвідгодівля на м’ясоuk_UA
dc.subjectfattening for meatuk_UA
dc.subjectчистий прибутокuk_UA
dc.subjectnet profituk_UA
dc.subjectжива забійна масаuk_UA
dc.subjectlive weightuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва та переробки м’яса індиків у ПСП «Петриківське» Кіровоградської областіuk_UA
dc.title.alternative“Analysis of the technology of production and processing of turkey meat in the Petrykivske agricultural enterprise, Kirovohrad regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Semeniuk Vladyslav.pdf518,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.