Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14571
Title: | Аналіз технології виробництва молока в ТОВ «Острійківське» та його переробки в ПАТ «Канівський маслосирзавод |
Other Titles: | Analysis of the technology of milk production at "Ostrііkivske" LLC and its processing at PJSC "Kanivskyi maslosyrzavod |
Authors: | Терещенко, Тетяна Миколаївна Tereshchenko, Tetiana |
Keywords: | годівля;feeding;твердий сичужний сир;hard rennet cheese;дійні корови;dairy cows;переробка молока;milk processing |
Issue Date: | 14-May-2024 |
Publisher: | Білоцерківський НАУ |
Citation: | Терещенко Т. М. Аналіз технології виробництва молока в ТОВ «Острійківське» та його переробки в ПАТ «Канівський маслосирзавод: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник О. М. Титарьова, доцент. — Біла Церква, 2024. — 39 с. |
Abstract: | У ході написання кваліфікаційної випускної роботи було досліджено основні технологічні операції та господарські показники Товариства з обмеженою відповідальністю «Острійківське». Детально описано та проаналізовано умови утримання дійних та сухостійних корів, їх раціони, технологію годівлі та напування, доїння та прибирання гною. У ході аналізу було визначено, що тварин утримують в комфортних умовах, за сприятливого мікроклімату, забезпечують повноцінними кормосумішами, поживність яких забезпечує високі добові надої. Встановлено, що продуктивність корів виходить далеко за межі середніх значень, адже за минулий рік продуктивність корів у господарстві перевищила значення 11800 кг молока на голову. Приклад господарства можуть брати на озброєння інші молочнотоварні ферми усіх форм господарювання. |
Description: | In the course of writing the qualifying graduation thesis, the main technological operations and economic indicators of the limited liability company "Ostrijkivske" were investigated. The conditions of keeping dairy and dry cows, their diets, the technology of feeding and watering, milking and manure removal are described and analyzed in detail. In the course of the analysis, it was determined that the animals are kept in comfortable conditions, under a favorable microclimate, provided with complete feed mixtures, the nutrition of which ensures high daily milk yield. It was established that the productivity of cows goes far beyond the average values, because last year the productivity of cows in the farm exceeded the value of 11,800 kg of milk per head. The example of the farm can be adopted by other dairy farms of all forms of management. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14571 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.2 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
204_D_Tereshchenko Tetiana.pdf | 470,67 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.