Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14562
Назва: Аналіз технології виробництва м'яса свинини у ФГ «Олександрійське» та його переробка на ТДВ м'ясокомбінаті «Ятрань» Кіровоградської області.
Інші назви: Analysis of the technology of pork meat production at the Oleksandriyske FGD and its processing at the TDV meat plant "Yatran" in the Kirovohrad oblast.
Автори: Виноградова, Олена Євгеніївна
Vynohradova, Olena
Ключові слова: молодняк свиней;young pigs;БМВД;BMVD;продуктивність;productivity;повнораціонний комбікорм;full-ration compound feed;годівля;feeding;ефективність;efficiency
Дата публікації: 22-тра-2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Виноградова О. Є. Аналіз технології виробництва м'яса свинини у ФГ «Олександрійське» та його переробка на ТДВ м'ясокомбінаті «Ятрань» Кіровоградської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. С. Бомко, доктор с-г. наук. — Біла Церква, 2024. — 39 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти бакалавр з галузі знань 20 – аграрні науки і продовольство за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. Білоцерківський національний аграрний університет, Біла Церква, 2024. Кваліфікаційна робота була направлена на вивчення впливу породи на споживання повнораціонних комбікормів та використання їх поживних та біологічно активних речовин організмом молодняку свиней. Для цього використовували велику білу породу свиней, породу ландрас та їх помісі. Для написання огляду літератури використовували аналітичні методи та теоретичний і експериментальний матеріал зв’язаний з основними принципами виробництва свинини за згодовування їм повнораціонних комбікормів та вивченням вплив основних поживних та біологічно активних речовин на м’ясну продуктивність свиней. За результатами проведеного аналізу було встановлено, що помісні підсвинки великої білої породи та ландрас краще споживають комбікорм і краще використовують його поживні речовини на м’ясну продуктивність при цьому зменшується витрати корму на одиницю продукції. Отже, зважаючи на отримані результати, з метою підвищення продуктивності молодняку свиней, зниження витрат кормів та підвищення рентабельності виробництва рекомендується на відгодівлю ставити помісний молодняк великої білої породи свиней та породи ландрас.
Опис: Qualification work for obtaining the degree of bachelor of higher education in the field of knowledge 20 - agrarian sciences and food, specialty 204 - technology of production and processing of animal husbandry products. Bila Tserkva National Agrarian University, Bila Tserkva, 2024. The qualification work was aimed at studying the influence of the breed on the consumption of complete ration compound feed and the use of their nutrients and biologically active substances by the body of young pigs. For this, they used a large white breed of pigs, the Landrace breed and their crossbreeds. Analytical methods and theoretical and experimental material were used to write a literature review related to the basic principles of pork production by feeding them complete ration compound feed and studying the influence of the main nutrients and biologically active substances on the meat productivity of pigs. Based on the results of the analysis, it was established that domestic pigs of the large white breed and landrace better consume compound feed and better use its nutrients for meat productivity, while feed consumption per unit of production decreases. Therefore, taking into account the obtained results, in order to increase the productivity of young pigs, reduce feed costs and increase the profitability of production, it is recommended to put local young animals of the large white breed of pigs and landraces for fattening.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14562
УДК: 636.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Vynohradova Olena.pdf424,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.