Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14550
Назва: Аналіз технології виробництва свинини в СТОВ «Довжик» Житомирської області та її переробки в ПП«Тетерів»
Інші назви: Analysis of the technology of pork production in the Dovzhik stock of the Zhytomyr region and its processing at Teteriv
Автори: Литовченко, Сергій Анатолійович
Lytovchenko, Serhii
Ключові слова: свині;pigs;технологія;technology;корм;feed;собівартість;cost;господарство;farm;ритм виробництва;production rhythm;переробка;processing;рентабельність;profitability
Дата публікації: 27-тра-2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Литовченко С. А. Аналіз технології виробництва свинини в СТОВ «Довжик» Житомирської області та її переробки в ПП «Тетерів»: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник В. Ф. Фесенко, доцент. — Біла Церква, 2024. — 43 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь,структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. Намічені заходи з удосконалення існуючої технології виробництва продукції свинарства: розраховані технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку. Проведений розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік. Визначена потреба у виробничих площах. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней, розрахований вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо. Проведений розрахунок економічної ефективності розробленої програми виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок, що запровадження розроблених заходів дозволить збільшити виробництво свинини. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства.
Опис: The data for three years are studied: land area, structure of sown areas, yield of agricultural land, indicators of pork production. A brief description of pig keeping technologies is presented. Measures to improve the existing technology of pig production are outlined: the technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing and fattening of young animals are calculated. Meat production at the complex was calculated per day, per rhythm, per month and per year. The need for production space was determined. Recipes of mixed fodder for feeding sows and young pigs, feeding schemes are presented. Translated with DeepL.com (free version) The article focuses on the indicators of pig processing, calculates the yield of slaughter products from the processing of young animals for meat. The economic efficiency of the developed programme of pig production was calculated.It was concluded that the implementation of the developed measures will increase the production of pork.The results obtained can be used in the practical work of the farm.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14550
УДК: 636.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Lytovchenko S.pdf425,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.