Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14501
Title: | Аналіз технології виробництва та переробки молока на підприємствах Білоцерківського району Київської області |
Other Titles: | Analysis of milk production and processing technology at enterprises of Bilotserkiv district, Kyiv region |
Authors: | Денисенко, Олександр Вікторович Denysenko, Oleksandr |
Keywords: | скотарство;cattle breeding;продуктивність;productivity;годівля;feeding;продукція;production;технологія;technology;переробка;processing;мікроклімат;microclimate;умови утримання;keeping conditions |
Issue Date: | 28-May-2024 |
Publisher: | Білоцерківський НАУ |
Citation: | Денисенко О. В. Аналіз технології виробництва та переробки молока на підприємствах Білоцерківського району Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра гігієни тварин та основ санітарії; Наук. керівник Ю. О. Балацький, доцент. — Біла Церква, 2024. — 49 с. |
Abstract: | Досліджено технологію утримання та санітарно-гігієнічні параметри мікроклімату у тваринницьких приміщеннях в умовах господарств Білоцерківського району Київської області. Застосовувались зоотехнічні, зоогігієнічні методи досліджень та використовувалось сучасне обладнання для вимірювання параметрів мікроклімату у корівниках. Визначено основні гігієнічні показники при вирощуванні великої рогатої худоби в умовах господарств та основні показники води, проведено аналіз технології утримання ВРХ. Зроблено висновок, що технологія утримання ВРХ відповідає вимогам ВНТП – АПК 01.05. Скотарські підприємства (комплекси, ферми, малі ферми), мікроклімат у приміщеннях за такими показниками, як температура, відносна вологість, вміст шкідливих газів, мікробна забрудненість та рівень шуму відповідають вимогам, вода є якісною та придатною для напування корів та приготування кормів. Одержані результати можуть бути використані при виробництві продукції скотарства в господарствах України. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 49 сторінок, 7 таблиць, список використаних джерел із 23 найменувань |
Description: | The technology of keeping and the sanitary and hygienic parameters of the microclimate in livestock premises in the conditions of farms of the Belotserkiv district of the Kyiv region were studied. Zootechnical and zoohygienic research methods were used, and modern equipment was used to measure microclimate parameters in cowsheds. The main hygienic indicators for cattle breeding in farm conditions and the main water indicators were determined, and an analysis of the cattle keeping technology was carried out. It was concluded that the cattle keeping technology meets the requirements of VNTP - APC 01.05. Livestock enterprises (complexes, farms, small farms), the microclimate in the premises according to indicators such as temperature, relative humidity, the content of harmful gases, microbial pollution and noise level meet the requirements, the water is of high quality and suitable for watering cows and preparing fodder. The obtained results can be used in the production of livestock products in the farms of Ukraine. The bachelor's qualification work contains 49 pages, 7 tables, a list of used sources from 23 names. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14501 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.2 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
204_D_Denysenko Oleksandr.pdf | 427,11 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.