Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14483
Назва: Аналіз технології виробництва та переробки продукції кролівництва в ТОВ «СТЕПОВЕ» Черкаської області
Інші назви: Analysis of technology of production and processing of rabbit breeding products in Stepove LLC of Cherkasy region
Автори: Літвінов, Яким Сергійович
Litvinov, Yakym
Ключові слова: кролівництво;технологія утримання;годівля;напування;розведення;параметри мікроклімату;санітарія;біобезпека;продуктивність;забій;переробка;економічна ефективність;rabbit breeding;keeping technology;feeding;watering;breeding;microclimate parameters;sanitation;biosecurity;productivity;slaughter;processing;economic efficiency
Дата публікації: 20-тра-2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Літвінов Я. С. Аналіз технології виробництва та переробки продукції кролівництва в ТОВ «Степове» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра гігієни тварин та основ санітарії; Наук. керівник В. В. Малина, доцент. — Біла Церква, 2024. — 47 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено технологію виробництва і переробки продукції кролівництва в ТОВ «Степове» Черкаської області». Використано: зоотехнічні, санітарно-гігієнічні та варіаційностатистичні методи досліджень. Виявлено (з’ясовано, доведено, підтверджено). В результаті проведення зоотехнічних та санітарно-гігієнічних досліджень встановлено: - технологія виробництва продукції кролівництва в ТОВ «Степове» відповідає Відомчим нормам технологічного проектування: «Підприємства звірівництва та кролівництва ВНТП-АПК-05.07»; - забій молодняку кролів та обробки тушок у господарстві та на переробному підприємстві відповідають вимогам ВНТП-АПК-23.06. «Підприємства по забою худоби, птиці кролів і переробці продуктів забою». Зроблено висновок, що: умови утримання, догляду та годівлі кролів у ТОВ «Степове» за основними показниками відповідають зоотехнічним та санітарно-гігієнічним вимогам. Одержані результати можуть бути використані у навчальному процесі для студентів біолого-технологічного факультету при підготовці фахівців зі спеціальності 204 - «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» при викладанні курсу лекцій і проведення практичних занять на кафедрі Гігієни тварин та основ санітарії з дисциплін: «Гігієна та добробут тварин»; «Санітарно-гігієнічні вимоги до виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Профілактика хвороб тварин». Кваліфікаційна робота бакалавра містить: 47 сторінок, 10 таблиць, 2 рисунки, список використаних джерел із 33 найменувань.
Опис: The technology of production and processing of rabbit breeding products in LLC "Stepove" of Cherkasy region was studied." Used: zootechnical, sanitary-hygienic and variational-statistical research methods. Revealed (found out, proven, confirmed). As a result of conducting zootechnical and sanitary-hygienic studies, it was established: - the production technology of rabbit breeding products at Stepove LLC complies with the Departmental norms of technological design: "Enterprises of animal husbandry and rabbit breeding VNTP-APK-05.07"; - slaughter of young rabbits and processing of carcasses in the farm and at the processing enterprise meet the requirements of VNTP-АПК-23.06. "Enterprises for the slaughter of livestock, poultry, rabbits and processing of slaughter products." It was concluded that: the conditions of keeping, care and feeding of rabbits in LLC "Stepove" according to the main indicators meet zootechnical and sanitaryhygienic requirements. The obtained results can be used in the educational process for students of the biological and technological faculty in the preparation of specialists in the specialty 204 - "Technology of production and processing of animal husbandry products" when teaching a course of lectures and conducting practical classes at the Department of Animal Hygiene and the Basics of Sanitation from the disciplines: "Hygiene and animal welfare"; "Sanitary and hygienic requirements for the production and processing of livestock products" and "Prevention of animal diseases". The bachelor's thesis contains: 47 pages, 10 tables, 2 figures, a list of used sources with 33 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14483
УДК: 636.92
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_ Litvinov Yakym (1).pdf472,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.