Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14480
Назва: Аналіз технології виробництва і переробки овечого молока у ФГ «Soloviov family farm» Київської області
Інші назви: Analysis of the technology of production and processing of sheep milk in the Family Farm Soloviov, Kyiv region
Автори: Комісарчук, Ірина Леонідівна
Komisarchuk, Iryna
Ключові слова: вівці;sheep;порода лакон;Lacaune breed;вирощування молодняку;rearing young animals;молочна продуктивність і відтворювальна здатність;milk productivity and reproductive capacity;овечий сир;sheep milk cheese
Дата публікації: 20-тра-2024
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Комісарчук І. О. Аналіз технології виробництва і переробки овечого молока у ФГ «Soloviov family farm» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"/ Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин. Науковий кер.: Р. В. Ставецька, професор.- Біла Церква, 2024.-
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі проаналізовано виробництво і переробку молока овець породи лакон. Було вивчено структуру стада, умови утримання, годівлі і доїння овець, ефективність вирощування молодняку залежно від статі і кількості тварин у приплоді, молочну продуктивність і відтворювальну здатність вівцематок різного віку. Проаналізовано економічну ефективність виробництва молока овець та технологію виробництва овечого сиру Пекоріно Тоскано у Soloviov family farm. У «Soloviov family farm» розведять овець породи лакон, виробляють і переробляють овече молоко на різні молочні продукти: масло, йогурти, десерти, сири тощо. Загальне поголів’я овець – 2,5 тис. голів. Жива маса новонароджених ягнят – 4,3–4,5 кг, у віці 12 місяців – 59,86–70,72 кг. Ефективність вирощування молодняку овець залежить від статі тварин і кількості тварин у приплоді. Середній надій вівцематок за лактацію становить 253,7 кг із вмістом жиру в молоці 6,55%, білка – 6,05%. Вихід ягнят на 100 маток – 124,8 голів. Прибуток від реалізації молока на одну матку за лактацію становить 2435 грн, рівень рентабельності виробництва молока – 44,8%. Отримані результати можуть бути використані для створення і розвитку ферм з виробництва і переробки овечого молока. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 42 сторінки, 10 таблиць, 11 рисунків, список використаних джерел із 45 найменувань.
Опис: In the qualifying work, the production and processing of milk of Lacaune sheep was analyzed. The structure of the herd, the conditions of keeping, feeding and milking, the efficiency of young animals rearing depending on their sex, parity and birth type the milk productivity and reproductive capacity of sheep were studied. The economic efficiency of sheep milk production and the production technology of Pecorino Toscano sheep cheese at the Soloviov family farm were analyzed. The "Soloviov family farm" breeds Lacaune sheep, produces sheep's milk and processes it into various milk products: butter, yogurts, desserts, cheeses, etc. The total number of sheep is 2.5 thousand. The live weight of newborn lambs is 4.3– 4.5 kg, at the age of 12 months – 59.86–70.72 kg. The efficiency of rearing young sheep depends on sex of lambs and birth type. The average milk yield of ewes per lactation is 253.7 kg with a milk fat content in milk 6.55% and protein content – 6.05%. The reproduction rate is 124.8%. Profit from the sale of milk for one ewe per lactation is UAH 2,435, the level of profitability of milk production is 44.8%. The obtained results can be used for the creation and development of farms for production and processing of sheep's milk. The qualification thesis contains 42 pages, 10 tables, 11 drawings, the list of used sources from 45 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14480
УДК: 636.2
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_ Komisarchuk Iryna.pdf775,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.