Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14479
Title: | Аналіз технології виробництва та переробки м’яса свиней у СП ТОВ «Нива Переяславщини» Київської області |
Other Titles: | Analysis of the technology of production and processing of pig meat in JV LLC "Niva Pereyaslavshchyna" of theKyiv region |
Authors: | Бабенко, Майя Олександрівна Babenko, Maiia |
Keywords: | свині;порода;схрещування;селекційні ознаки;свинячий окіст;pigs;breed;crossbreeding;breeding traits;pig bone |
Issue Date: | 20-May-2024 |
Publisher: | Білоцерківський НАУ |
Citation: | Бабенко М. О. Аналіз технології виробництва та переробки м’яса свиней у СП ТОВ «Нива Переяславщини» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник Титаренко І. В., доцент. — Біла Церква, 2024. — 41 с. |
Abstract: | У кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність СП ТОВ «Нива Переяславщини», зокрема стада свиней данської генетики: ландрас, йоркшир(велика біла) та дюрок. Було вивчено умови утримання і годівлі свиней, вiдтворювальні якocті свиноматок, відгодівельні якості молодняку свиней. Проаналізовано економічну ефективність виробництва м’яса свиней у СП ТОВ «Нива Переяславщини та технологію виробництва копчeногo cвинячoго окосту на власній лінії з переробки свинини. СП ТOB «Нива Переяславщини» — один із найбільших виробників cвинини в Україні. Загальна кількість свиней в гocподарстві на початок 2024 року – 23082 голови. З них у структурі стада основних свиноматок – 6,1 %. Відгодівельний молодняк складає 43,3% від загального поголів’я. Peпродуктивний період свиноматок в середньому складає 163 дні, з них підсисний період – 28 днів. Звідси інтенсивність використання свиноматок – 2,24 опороси. Багатоплідність свиноматок становить 15,2-15,8 голів.Поросята народжуються з живою масою 1,1-1,3 кг. Збереженість від народження до відлучення – 93,0-97,4%. При собівартості 1 кг свинини 52,1 грн. залежно від генотипу тварин, господарство отримує виручку на рівні 6967,8-7484,4 грн. за 1 голову. Прибуток від реалізації 1 голови становив 1205,5-1294,9 грн. Одержані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва м’яса свиней у СП ТOB «Нива Переяславщини», а також інших свиноферм. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 41 сторінку, 7 таблиць, 9 рисунків, список використаних джерел із 32 найменувань. |
Description: | In the qualification work, the activities of JV LLC "Niva Pereyaslavshchyna" were analyzed, in particular, herds of pigs of Danish genetics: Landrace, Yorkshire (big white) and Durok. The conditions of keeping and feeding pigs, reproductive qualities of sows, fattening qualities of young pigs were studied. The economic efficiency of pig meat production at JV "Niva Pereyaslavshchyna" LLC and the technology of production of smoked pork loin on its own pork processing line were analyzed. JV TOB "Niva Pereyaslavshchyny" is one of the largest producers of pork in Ukraine. The total number of pigs in the farm at the beginning of 2024 is 23,082. 6.1% of them are in the herd structure of the main sows. Fattening young animals make up 43.3% of the total stock. The average productive period of sows is 163 days, of which the suckling period is 28 days. Hence, the intensity of use of sows is 2.24 farrowings. Multifertility of sows is 15.2-15.8 heads. Piglets are born with a live weight of 1.1-1.3 kg. Conservation from birth to weaning – 93.0-97.4%. If the cost price of 1 kg of pork is UAH 52.1. depending on the genotype of the animals, the farm receives revenue at the level of UAH 6,967.8-7,484.4. for 1 head. The profit from the sale of 1 head was UAH 1,205.5-1,294.9. The obtained results can be used to increase the efficiency of pig meat production in JV TOB "Niva Pereyaslavshchyna", as well as other pig farms. The bachelor's qualification work contains 41 pages, 7 tables, 9 figures,the list of used sources from 32 names. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14479 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.4 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
204_D_Babenko M (1).pdf | 520,14 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.