Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14327
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛіскович, Роман Володимирович-
dc.contributor.authorLiskovych, Roman-
dc.contributor.authorЛясота, Василь Петрович-
dc.contributor.authorLyasota, Vasily-
dc.date.accessioned2025-07-04T10:25:46Z-
dc.date.available2025-07-04T10:25:46Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЛіскович Р.В. Безпечність та якість м'яса курчат-бройлерів на потужностях з виробництва / Р.В. Ліскович, В.П. Лясота // Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти «Молодь – аграрній науці і виробництву». Актуальні проблеми ветеринарної медицини(БНАУ, 22-23 квітня 2025 р.). - Біла Церква, 2025. – С.19-20.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14327-
dc.descriptionThe broiler chicken meat production industry in Ukraine is experiencing quite active and progressive development. The main success of broiler chicken meat production is: the availability of high-quality commercial poultry breeds, which makes it possible to obtain high-quality biologically valuable products in a fairly short time, regardless of the season. The safety characteristics of Ukraine, including in the food industry, are determined by the production of a sufficient number of high-quality, environmentally friendly, high-quality food products of animal origin, among which poultry products occupy one of the main positions. A number of European Union countries, including Ukraine, have introduced a ban on the use of feed antibiotics and hormonal drugs as growth stimulants for animals, including broiler chickens. Modern world scientific literature, including domestic literature, does not sufficiently cover the assessment of the safety and quality of broiler chicken meat for sale in agro-industrial markets and especially at production facilities. The research work theoretically substantiates and experimentally confirms the need for constant studies of the safety and quality of broiler chicken meat for sale in agro-industrial markets and especially at production facilities, using generally accepted methods and developed patented express methods for determining the degree of freshness of poultry meat. The work shows the optimal indicators of the safety and quality of broiler chicken slaughter products, using standard organoleptic and optimized physico-chemical indicators, microbiological and microscopic tests.uk_UA
dc.description.abstractГалузь з виробництва м’яса курчат-бройлерів на території України набуває досить активного поступального розвитку. Основний успіх виробництва м’яса курчат-бройлерів це: наявність якісних комерційних порід птиці, що дає можливість у досить стислі терміни роботи, незважаючи на пори року, отримувати високоякісну біологічно цінну продукцію. Безпекові характеристики України, у тому числі і в галузі продовольства, зумовлені виробництвом достатньої кількості якісних, екологічно нешкідливих, повноцінних продуктів харчування тваринного походження, серед яких продукція птахівництва займає одну із головних позицій. Ціла низка країн Євросоюзу, у тому числі і Україна ввели заборону на застосування кормових антибіотиків та гормональних препаратів, як стимуляторів росту тварин, в тому числі і курчатам-бройлерам. Сучасна світова наукова література, у тому числі і вітчизняна, не достатньо висвітлюють оцінку безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів за реалізації на агропромислових ринках та особливо на потужностях з виробництва. У науково-дослідній роботі теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено необхідність постійного проведення вивчення безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів за реалізації на агропромислових ринках та особливо на потужностях з виробництва, застосовуючи загальноприйняті методиками та розроблені запатентовані експресні методики щодо встановлення ступеня свіжості м'яса птиці. У роботі показано оптимальні показники безпечності та якості продуктів забою курчат-бройлерів, використовуючи стандартні органолептичні та оптимізовані фізико-хімічні показники, мікробіологічні та мікроскопічні тестиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectгалузь птахівницваuk_UA
dc.subjectкомерційні породи курчат-бройлерівuk_UA
dc.subjectекологічністьuk_UA
dc.subjectнешкідлива продукціяuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectпродукти харчуванняuk_UA
dc.subjectспоживачuk_UA
dc.subjectм'ясоuk_UA
dc.subjectптицяuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectм'ясо птиціuk_UA
dc.subjectpoultry industryuk_UA
dc.subjectcommercial broiler chicken breedsuk_UA
dc.subjectenvironmental friendlinessuk_UA
dc.subjectharmless productsuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectfood productsuk_UA
dc.subjectconsumeruk_UA
dc.subjectmeatuk_UA
dc.subjectbirduk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectpoultry meatuk_UA
dc.titleБезпечність та якість м'яса курчат-бройлерів на потужностях з виробництваuk_UA
dc.title.alternativeSafety and quality of broiler chicken meat at production facilitiesuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc614.31:637.12/.3:619uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bezpechnist'_ta_jakist'.pdf872,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.