Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14133
Назва: Вплив мікродобрив та сульфату амонію на якісні показники гороху
Інші назви: The effect of microfertilizers and ammonium sulfate on the quality indicators of peas
Автори: Панченко, Тарас Валентинович
Panchenko, Taras
Грабовський, Микола Борисович
Grabovskyi, Mykola
Козак, Леонід Андрійович
Kozak, Kachan
Качан, Леся Михайлівна
Kachan, Lesya
Ключові слова: горох;peas;мікродобрива;micronutrients;сульфату амонію;ammonium sulfate;каротин;carotene;білок;protein;маса листя;mass of leaves
Дата публікації: 27-лис-2024
Видавництво: Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, Україна
Короткий огляд (реферат): Метою досліджень було вивчення впливу мікродобрив та сульфату амонію на вміст каротину та білку в зеленій масі та зерні гороху. Встановлено, що на варіантах з застосуванням мікродобрив та сульфату амонію відмічено збільшення вмісту каротину у зеленій масі гороху в межах 35,6–57,1% і вмісту білку на 2,1–3,5%. а у зерні на 1,5–2,1 %, порівняно з контролем. The aim of the research was to study the effect of microfertilizers and ammonium sulfate on the content of carotene and protein in green mass and grain of peas. It was found that the variants with the use of microfertilizers and ammonium sulfate showed an increase in the content of carotene in green mass of peas within 35.6–57.1% and the content of protein by 2.1–3.5%. and in grain by 1.5–2.1%, compared with the control.
Опис: Вплив мікродобрив та сульфату амонію на якісні показники гороху / Т.В Панченко, М.Б. Грабовський, Л.А. Козак, Л.М. Качан // Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Поліські наукові читання - 2024» 27-29 листопада 2024 року. - Чернігів. 2024. - С. 126-129.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14133
УДК: -
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
тези_Поліські наукові читання-2024.pdf1,62 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.