Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14054
Назва: Вимоги до сертифікації Халяль в Україні та за її межами
Інші назви: Requirements for Halal certification in Ukraine and abroad
Автори: Кіт, Алла Анатоліївна
Kit, Alla
Рубан, Олег Миколайович
Ruban, Oleg
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Ключові слова: халяльна продукція;контроль виробництва;міжнародне законодавство;національне законодавство;сертифікація;безпека харчових продуктів;міжнародна сертифікація;Халяль;стандарти ОАЭ;halal products;production control;international law;national legislation;certification;food safety;international certification;Halal;UAE standards
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Вимоги до сертифікації Халяль в Україні та за її межами: методичні рекомендації / А.А. Кіт, О.М. Рубан, Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Н.В. Букалова, А.Ф. Богатко. Івано-Франківськ, 2025. 31 с
Короткий огляд (реферат): Методичні рекомендації покликані надати роз’яснення щодо вимог сертифікації халяльної продукції за її виробництва та обігу в Україні та за її межами відповідно до вимог міжнародного та національного законодавства. Швидке зростання халяльної індустрії зумовлене суворими правилами безпеки харчових продуктів, чистотою та слідуванням принципам чесної гри, що включають розуміння ісламських принципів та наукових знань, від яких залежить майбутнє зростання галузі. У методичних рекомендаціях вказані вимоги українського законодавства для сертифікації Халяль, зокрема атестації потужностей з виробництва Халяль та вимог щодо до пакету документів для отримання сертифіката «Халяль» в Україні. Авторами також викладено вимоги до міжнародної сертифікації Халяль, яка здійснюється відповідно стандартів ОАЭ, Малазії, Індонезії тощо. Саме тому сертифікація продукції за релігійними стандартами набирає все більших обертів. Халяльна продукція стає все популярнішою серед не мусульман завдяки своїй чистоті та потенційній користі, а позитивні моральні цінності навчають споживачів піклуватися про своє здоров’я та навколишнє середовище. Методичні рекомендації будуть корисними для офіційних осіб, що здійснюють контроль виробництва халяльної продукції на відповідність вимогам законодавства, спеціалістам уповноважених лабораторій ДПСС, фахівцям науково-дослідних установ, вимірювальних лабораторій, слухачам післядипломного навчання керівникам і спеціалістам ветеринарної медицини, а також для здобувачів закладів ветеринарної освіти, науковців.
Опис: The methodological recommendations are designed to provide clarification on the requirements for certification of Halal products for their production and circulation in Ukraine and abroad in accordance with the requirements of international and national legislation. The rapid growth of the Halal industry is due to strict rules of food safety, purity and adherence to the principles of fair play, which include an understanding of Islamic principles and scientific knowledge, on which the future growth of the industry depends. The methodological recommendations specify the requirements of Ukrainian legislation for Halal certification, in particular, certification of Halal production facilities and requirements for a package of documents for obtaining a Halal certificate in Ukraine. The authors also set out the requirements for international Halal certification, which is carried out in accordance with the standards of the UAE, Malaysia, Indonesia, etc. That is why the certification of products according to religious standards is gaining momentum. Halal products are becoming increasingly popular among non-Muslims due to their purity and potential benefits, and positive moral values ​​teach consumers to take care of their health and the environment. The methodological recommendations will be useful for officials who monitor the production of halal products for compliance with legislative requirements, specialists from authorized laboratories of the State Veterinary Service, specialists from research institutions, measurement laboratories, postgraduate students, managers and specialists in veterinary medicine, as well as for applicants to veterinary education institutions, scientists.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14054
УДК: 351.779:619:614
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vymogy_do_sertyfikacii'.pdf966,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.