Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14054
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКіт, Алла Анатоліївна-
dc.contributor.authorKit, Alla-
dc.contributor.authorРубан, Олег Миколайович-
dc.contributor.authorRuban, Oleg-
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiіa-
dc.contributor.authorМазур, Тетяна Григорівна-
dc.contributor.authorMazur, Tetyana-
dc.contributor.authorБукалова, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBukalova, Natalia-
dc.contributor.authorБогатко, Альона Федорівна-
dc.contributor.authorBogatko, Aliona-
dc.date.accessioned2025-05-12T11:37:08Z-
dc.date.available2025-05-12T11:37:08Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationВимоги до сертифікації Халяль в Україні та за її межами: методичні рекомендації / А.А. Кіт, О.М. Рубан, Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Н.В. Букалова, А.Ф. Богатко. Івано-Франківськ, 2025. 31 сuk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14054-
dc.descriptionThe methodological recommendations are designed to provide clarification on the requirements for certification of Halal products for their production and circulation in Ukraine and abroad in accordance with the requirements of international and national legislation. The rapid growth of the Halal industry is due to strict rules of food safety, purity and adherence to the principles of fair play, which include an understanding of Islamic principles and scientific knowledge, on which the future growth of the industry depends. The methodological recommendations specify the requirements of Ukrainian legislation for Halal certification, in particular, certification of Halal production facilities and requirements for a package of documents for obtaining a Halal certificate in Ukraine. The authors also set out the requirements for international Halal certification, which is carried out in accordance with the standards of the UAE, Malaysia, Indonesia, etc. That is why the certification of products according to religious standards is gaining momentum. Halal products are becoming increasingly popular among non-Muslims due to their purity and potential benefits, and positive moral values ​​teach consumers to take care of their health and the environment. The methodological recommendations will be useful for officials who monitor the production of halal products for compliance with legislative requirements, specialists from authorized laboratories of the State Veterinary Service, specialists from research institutions, measurement laboratories, postgraduate students, managers and specialists in veterinary medicine, as well as for applicants to veterinary education institutions, scientists.uk_UA
dc.description.abstractМетодичні рекомендації покликані надати роз’яснення щодо вимог сертифікації халяльної продукції за її виробництва та обігу в Україні та за її межами відповідно до вимог міжнародного та національного законодавства. Швидке зростання халяльної індустрії зумовлене суворими правилами безпеки харчових продуктів, чистотою та слідуванням принципам чесної гри, що включають розуміння ісламських принципів та наукових знань, від яких залежить майбутнє зростання галузі. У методичних рекомендаціях вказані вимоги українського законодавства для сертифікації Халяль, зокрема атестації потужностей з виробництва Халяль та вимог щодо до пакету документів для отримання сертифіката «Халяль» в Україні. Авторами також викладено вимоги до міжнародної сертифікації Халяль, яка здійснюється відповідно стандартів ОАЭ, Малазії, Індонезії тощо. Саме тому сертифікація продукції за релігійними стандартами набирає все більших обертів. Халяльна продукція стає все популярнішою серед не мусульман завдяки своїй чистоті та потенційній користі, а позитивні моральні цінності навчають споживачів піклуватися про своє здоров’я та навколишнє середовище. Методичні рекомендації будуть корисними для офіційних осіб, що здійснюють контроль виробництва халяльної продукції на відповідність вимогам законодавства, спеціалістам уповноважених лабораторій ДПСС, фахівцям науково-дослідних установ, вимірювальних лабораторій, слухачам післядипломного навчання керівникам і спеціалістам ветеринарної медицини, а також для здобувачів закладів ветеринарної освіти, науковців.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectхаляльна продукціяuk_UA
dc.subjectконтроль виробництваuk_UA
dc.subjectміжнародне законодавствоuk_UA
dc.subjectнаціональне законодавствоuk_UA
dc.subjectсертифікаціяuk_UA
dc.subjectбезпека харчових продуктівuk_UA
dc.subjectміжнародна сертифікаціяuk_UA
dc.subjectХаляльuk_UA
dc.subjectстандарти ОАЭuk_UA
dc.subjecthalal productsuk_UA
dc.subjectproduction controluk_UA
dc.subjectinternational lawuk_UA
dc.subjectnational legislationuk_UA
dc.subjectcertificationuk_UA
dc.subjectfood safetyuk_UA
dc.subjectinternational certificationuk_UA
dc.subjectHalaluk_UA
dc.subjectUAE standardsuk_UA
dc.titleВимоги до сертифікації Халяль в Україні та за її межамиuk_UA
dc.title.alternativeRequirements for Halal certification in Ukraine and abroaduk_UA
dc.typeМетодичні рекомендаціїuk_UA
dc.identifier.udc351.779:619:614uk_UA
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vymogy_do_sertyfikacii'.pdf966,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.