Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1395
Title: | Дослідження умов ферментації сирної маси у виробництві термокислотних сирів |
Other Titles: | The fermentation of the curd in the manufacture of termoacid cheeses |
Authors: | Орлюк, Юрій Тимофійович Orlyuk, Yurij Калмикова, Ганна Феодосіївна Kalmykovа, Anna Наріжний, Сергій Анатолійович Narizhniy, Serhiy |
Keywords: | сир термокислотний;процес ферментації;масова частка вологи;мікрофлора;масова частка хлориду натрію;активна кислотність;termoacid cheese;the fermentation process;moisture;microorganisms;sodium chloride;the active acidity.;сыр термокислотный;среда ферментации;режимы ферментации;уравнение регрессии;температура среды ферментации;массовая доля влаги |
Issue Date: | 2013 |
Citation: | Орлюк Ю.Т. Дослідження умов ферментації сирної маси у виробництві термокислотних сирів / Орлюк Ю.Т., Калмикова Г.Ф., Наріжний С.А. // Продовольчі ресурси:: збірник. наук. праць. – К.: Ін-т прод. ресурсів НААН України, 2013. – С. 82–90. |
Abstract: | Досліджено процес ферментації термокислотних сирів. Визначено його вплив на фізико-хімічні, мікробіологічні та органолептичні показники готового продукту. В статье освещаются результаты исследований влияния режимов процесса ферментации на выходные параметры готового продукта. Получены уравнения математической модели процесса ферментации. |
Description: | The process investigated of fermentation termoacid cheeses. Established its effect on physico-chemical, microbiological and organoleptic characteristics of the finished product.The fermentation process allows one to enrich termoacid cheese lactobacilli microorganism essentially changes its nutritive and biological value. Concentrate of basic components of milk, which is termoacid cheese, it becomes a product with fermented components. As a result of studies has been developed a method for producing a fermented curd mass based termoacid coagulation of the milk proteins. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1395 |
ISSN: | (print) 2616-7204 (online) 2616-809X |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.3 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Doslidzhennia_umov_fermen.pdf | 727,38 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.