Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13951
Назва: Поширення та етіологія паренхіматозного гепатиту в собак
Інші назви: Prevalence and etiology of parenchymal hepatitis in dogs
Автори: Гавриленко, Олександр Олегович
Havrylenko, Oleksandr
Тишківський, Михайло Ярославович
Tishkivskiy, Mykhailo
Ключові слова: собаки різних вікових груп і порід;гепатодистрофія;печінка;собаки;паренхіматозний гепатит;гепатит;dogs of different ages and breeds;hepatodystrophy;liver;dogs;parenchymal hepatitis;hepatitis
Дата публікації: 2024
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Гавриленко О.О. Поширення та етіологія паренхіматозного гепатиту в собак / О.О. Гавриленко, М.Я. Тишківський // Всеукраїнська наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини»(БНАУ, 30 жовтня 2024 р.). - Біла Церква, 2024. – С.54-56.
Короткий огляд (реферат): Широке поширення гепатодистрофії у собак зумовлене використанням недоброякісних кормів, дефіцитом у раціоні вітамінів і незамінних амінокислот, застосуванням лікарських препаратів, які мають гепатотоксичний вплив [1, 2]. Ряд авторів [3, 4] вказують, що основними причинами виникнення гепатодистрофії в собак є надлишок у раціоні вуглеводів і жирів, нестача протеїну, ліпотропних речовин (холіну, метіоніну, цистину), вітамінів та інших біологічно активних речовин.Недостатня кількість у раціоні м’ясоїдних сульфурвмісних амінокислот (метіонін, цистин, треонін, лізин) порушує синтез білка, знижує рівень окисних процесів у печінці, що в кінцевому результаті призводить до її ожиріння [5].
Опис: The widespread prevalence of hepatodystrophy in dogs is due to the use of poor-quality feed, a deficiency in the diet of vitamins and essential amino acids, and the use of drugs that have a hepatotoxic effect [1, 2]. A number of authors [3, 4] indicate that the main causes of hepatodystrophy in dogs are an excess of carbohydrates and fats in the diet, a lack of protein, lipotropic substances (choline, methionine, cystine), vitamins and other biologically active substances. An insufficient amount of carnivorous sulfur-containing amino acids (methionine, cystine, threonine, lysine) in the diet disrupts protein synthesis and reduces the level of oxidative processes in the liver, which ultimately leads to its obesity [5].
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13951
УДК: 636.7.09:616.36-002:619
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
poshyrennja_ta_etiologija.pdf584,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.