Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13951
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГавриленко, Олександр Олегович-
dc.contributor.authorHavrylenko, Oleksandr-
dc.contributor.authorТишківський, Михайло Ярославович-
dc.contributor.authorTishkivskiy, Mykhailo-
dc.date.accessioned2025-04-17T08:10:02Z-
dc.date.available2025-04-17T08:10:02Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationГавриленко О.О. Поширення та етіологія паренхіматозного гепатиту в собак / О.О. Гавриленко, М.Я. Тишківський // Всеукраїнська наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини»(БНАУ, 30 жовтня 2024 р.). - Біла Церква, 2024. – С.54-56.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13951-
dc.descriptionThe widespread prevalence of hepatodystrophy in dogs is due to the use of poor-quality feed, a deficiency in the diet of vitamins and essential amino acids, and the use of drugs that have a hepatotoxic effect [1, 2]. A number of authors [3, 4] indicate that the main causes of hepatodystrophy in dogs are an excess of carbohydrates and fats in the diet, a lack of protein, lipotropic substances (choline, methionine, cystine), vitamins and other biologically active substances. An insufficient amount of carnivorous sulfur-containing amino acids (methionine, cystine, threonine, lysine) in the diet disrupts protein synthesis and reduces the level of oxidative processes in the liver, which ultimately leads to its obesity [5].uk_UA
dc.description.abstractШироке поширення гепатодистрофії у собак зумовлене використанням недоброякісних кормів, дефіцитом у раціоні вітамінів і незамінних амінокислот, застосуванням лікарських препаратів, які мають гепатотоксичний вплив [1, 2]. Ряд авторів [3, 4] вказують, що основними причинами виникнення гепатодистрофії в собак є надлишок у раціоні вуглеводів і жирів, нестача протеїну, ліпотропних речовин (холіну, метіоніну, цистину), вітамінів та інших біологічно активних речовин.Недостатня кількість у раціоні м’ясоїдних сульфурвмісних амінокислот (метіонін, цистин, треонін, лізин) порушує синтез білка, знижує рівень окисних процесів у печінці, що в кінцевому результаті призводить до її ожиріння [5].uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectсобаки різних вікових груп і порідuk_UA
dc.subjectгепатодистрофіяuk_UA
dc.subjectпечінкаuk_UA
dc.subjectсобакиuk_UA
dc.subjectпаренхіматозний гепатитuk_UA
dc.subjectгепатитuk_UA
dc.subjectdogs of different ages and breedsuk_UA
dc.subjecthepatodystrophyuk_UA
dc.subjectliveruk_UA
dc.subjectdogsuk_UA
dc.subjectparenchymal hepatitisuk_UA
dc.subjecthepatitisuk_UA
dc.titleПоширення та етіологія паренхіматозного гепатиту в собакuk_UA
dc.title.alternativePrevalence and etiology of parenchymal hepatitis in dogsuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc636.7.09:616.36-002:619uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
poshyrennja_ta_etiologija.pdf584,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.