Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13871
Назва: Формування довжини головного стебла і елементів структури урожайності у різних за висотою сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля НВЦ БНАУ
Інші назви: Formation of the main stem length and elements of yield structure in different height varieties of soft winter wheat in the experimental field of the Research and Production Centre of Bila Tserkva National Agrarian University
Автори: Пурик, Максим Вікторович
Puryk, Maksym
Ключові слова: пшениця м'яка озима; soft winter wheat;сорт; variety;довжина стебла; stem length;елементи продуктивності; productivity elements;мінливість; variability;частка впливу; share of influence
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Короткий огляд (реферат): Експериментальна частина виконувалась у період 2022–2024 рр. в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського національного аграрного університету. Матеріалом досліджень були сорти пшениці м’якої озимої: Муза білоцерківська, Лісова пісня, Лимарівна та Октава одеська. Мета кваліфікаційної роботи – встановлення особливостей формування довжини стебла і елементів структури врожайності у різних за висотою сортів пшениці м’якої озимої. Польові досліди та фенологічні спостереження виконувалися у польовій дослідній сівозміні ґрунтуючись на «Методику державного сортовипробування сільськогосподарських культур». Попередник – гірчиця на зерно. Агротехніка – загальноприйнята для культури у зоні проведення досліджень. Встановлено, що формування довжини стебла і елементів структури врожайності пшениці м’якої озимої контролюється як генотипом, так і умовами року вирощування. Виділено сорти пшениці м’якої озимої, які рекомендовано залучати в селекційний процес для створення цінного вихідного матеріалу із високими показниками продуктивності адаптованого до умов Лісостепу України. The experimental part of the research was carried out during 2022–2024 in the experimental field of the Research and Production Centre of Bila Tserkva National Agrarian University. The research material was soft winter wheat varieties Muza bilotserkivska, Lisova pisnia, Lymarivna, Oktava odeska. The purpose of the qualification work is to establish the peculiarities of stem length formation and elements of the yield structure in soft winter wheat varieties of different heights. The field experiments and phenological observations were carried out in a field experimental crop rotation based on the «Methods of state variety testing of agricultural crops». The predecessor was mustard for grain. Agricultural technology was common for the crop in the research area. It has been established that the formation of stem length and elements of the yield structure of soft winter wheat is controlled by both genotype and conditions of the year of cultivation. The varieties of soft winter wheat were identified, which are recommended to be involved in the breeding process to create valuable source material with high productivity adapted to the conditions of the Forest-Steppe of Ukraine.
Опис: Пурик М.В. Формування довжини головного стебла і елементів структури урожайності у різних за висотою сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля НВЦ БНАУ: кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / БНАУ; Наук. кер. Н.С. Дубовик. - Біла Церква, 2024. - 58 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13871
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Formuvannia_dovzhyny.pdf687,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.