Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13841
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКозік, Дмитро Дмитрович-
dc.contributor.authorKozik, Dmytro-
dc.date.accessioned2025-03-27T09:39:54Z-
dc.date.available2025-03-27T09:39:54Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationКозік Д.Д. Розробка та впровадження систем мікробіологічного контролю якості кормів для риб: кваліфікаційна робота магістра, факультет екологічний: спец. 207 "Водні біоресурси та аквакультура"; ОПП "Водні біоресурси та аквакультура" / Д.Д. Козік; кер. Н.Є. Гриневич. – Біла Церква: БНАУ, 2024. – 62 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13841-
dc.descriptionIt was found that the indicators of microbiological purity of rainbow trout feed from Kostryb V.M. are significantly better compared to Ispas Progressbud LLC in terms of the number of MAFANM and 57.5 thousand times of micromycetes, which indicates better conditions for storage and production of feed at Kostrybа V.M. The use of feed for feeding rainbow trout, which contains a large number of micromycetes, does not significantly affect the organoleptic characteristics of water in the reservoirs of Ispas Progressbud LLC and Kostryba V.M, except for the smell of water when it is heated to 60°C. The high content of micromycetes in the feed did not affect the content of sulfates, ferrous iron, dry residue, total hardness, ammonium, nitrates and nitrites in the pond water, but led to an increase in the amount of MAFANM in the water of the ponds of Ispas Progressbud LLC by 9.18 times and of Kostryba V. M. by 11.6 times, the content of micromycetes in the ponds of Ispas Progressbud LLC by 1.22 times and Kostryba V.M. by 5.42 times and did not affect the content of E. coli, Salmonella spp. and Pseudomonas spp. The proposed methods can be adapted to different conditions of feed production for the needs of aquaculture farms. The integration of several methods will allow to create a comprehensive system of microbiological control that will ensure high quality and safety of fish feed.uk_UA
dc.description.abstractВстановлено, що показники мікробіологічної чистоти кормів для райдужної форелі від ФОП Костриба В.М. значно кращі у порівнянні з ТзОВ «Іспас прогресбуд» за кількістю МАФАнМ та у 57,5 тис. разів мікроміцетів, що свідчить про кращі умови зберігання та виробництва кормів у ФОП Костриба В.М. Використання для годівлі райдужної форелі кормів, у яких знаходиться велика кількість мікроміцетів, суттєво не впливає на органолептичні показники води у водоймах ТЗоВ «Іспас прогресбуд» і ФОП Костриба В.М., за винятком запаху води при нагріванні її д температури 60°С. Високий вміст мікроміцетів у кормах не вплинув на вміст у воді ставів сульфатів, феруму, сухого залишку, загальну жорсткість, амонію, нітратів і нітритів, проте призвів до збільшення у воді ставів ТЗоВ «Іспас прогресбуд» кількості МАФАнМ у 9,18 разів і ФОП Костриба В.М. у 11,6 разів, вмісту мікроміцетів у ТЗоВ «Іспас прогресбуд» у 1,22 рази і ФОП Костриба В.М. у 5,42 рази і не вплинуло на вміст E. coli, Salmonella spp. i Pseudomonas spp. Запропоновані методики можна адаптувати для різних умов виробництва кормів за потреб аквакультурних господарств. Інтеграція кількох методик дозволить створити комплексну систему мікробіологічного контролю, що забезпечить високу якість та безпеку кормів для риб.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectгідрологічно-санітарні показникиuk_UA
dc.subjectводаuk_UA
dc.subjectкормuk_UA
dc.subjectМАФАнМuk_UA
dc.subjectмікроміцетиuk_UA
dc.subjectфорельuk_UA
dc.subjecthydrological and sanitary indicatorsuk_UA
dc.subjectwateruk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectMAFANMuk_UA
dc.subjectmicromycetesuk_UA
dc.subjecttroutuk_UA
dc.titleРозробка та впровадження систем мікробіологічного контролю якості кормів для рибuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment and implementation of microbiological quality control systems for fish feeduk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc639uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
rozrobka_vprovadzhennia.pdf8 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.