Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13762
Назва: | Господарсько-біологічна оцінка безнасінних сортів винограду в умовах ботанічного саду БНАУ |
Інші назви: | Economic and biological assessment of seedless grape varieties in the conditions of the botanical garden of the Ukrainian National Academy of Sciences. |
Автори: | Веред, Олександр Андрійович Vered, Oleksandr |
Ключові слова: | сорти винограду;органолептична оцінка;урожайність;загальний стан куща;grape varieties;organoleptic evaluation;productivity;general condition of the bush |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Білоцерківський НАУ |
Бібліографічний опис: | Веред О.А. Господарсько-біологічна оцінка безнасінних сортів винограду в умовах ботанічного саду БНАУ : Кваліф. робота магістра / БНАУ, Агробіотехнологічний ф-т, спец. 201 "Агрономія"; наук. кер. Л.А. Шубенко. – Біла Церква, 2024. – 51 c. |
Короткий огляд (реферат): | В результаті досліджень, які проводились на винограднику в ботанічному саду БНАУ протягом 2023-2024 років, отримані наступні результати: за оцінкою загального стану кущів сорт Мєчта (4,7 балa) перевищував значення контрольного сорту; в середньому за роки дослідження показники розрахункової урожайності коливалися в межах від 15,3 до 30,7 т/га; за результатами розрахунків серед сортів найвищим показником характеризувався сорт Кишмиш Венера (30,7 т/га), що на 41,1 % переважав контроль; за результатами органолептичного аналізу, за привабливістю і смаковими властивостями виділені сорти Кишмиш білий (к) та Володар. |
Опис: | As a result of the research conducted on the vineyard in the botanical garden of the BNA during 2023-2024, the following results were obtained: according to the assessment of the general condition of the bushes, the Mechta variety (4.7 points) exceeded the value of the control variety; on average, during the years of the study, the estimated productivity indicators ranged from 15.3 to 30.7 t/ha; according to the results of calculations, among the varieties, the Kishmish Venera variety was characterized by the highest indicator (30.7 t/ha), which was 41.1% higher than the control; according to the results of the organoleptic analysis, according to attractiveness and taste properties, the Kishmish white (k) and Volodar varieties were selected. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13762 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
D_2024_ Vered.pdf | 895,38 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.