Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13702
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Polishchuk, Vitalii | - |
dc.contributor.author | Поліщук, Віталій Миколайович | - |
dc.contributor.author | Polishchuk, Svitlana | - |
dc.contributor.author | Поліщук, Світлана Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Tsekhmistrenko, Svitlana | - |
dc.contributor.author | Цехмістренко, Світлана Іванівна | - |
dc.date.accessioned | 2025-03-04T09:21:17Z | - |
dc.date.available | 2025-03-04T09:21:17Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Polishchuk V. Comparative analysis of ascorbic acid levels in fruits of major cultivated citrus species / V. Polishchuk, S. Polishchuk, S. Tsekhmistrenko // Science and ractice: Implementation to modern society, February 6-8. - Manchester, Great Britain, 2025. - №234. - P. 271–272. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13702 | - |
dc.description | У дослідженні проаналізовано вміст аскорбінової кислоти у фрешах найбільш поширених видів цитрусових, споживаних в Україні. Визначення рівня вітаміну С проводилося методом йодометричного титрування на п'ять випадково відібраних плодів у кожному виді. Результати показали значні міжвидові відмінності: Citrus sinensis містив найбільшу кількість аскорбінової кислоти, а Citrus limon мав на 38% вищий рівень вітаміну C порівняно з Citrus aurantiifolia. Отримані дані підтверджують вплив генетичних та екологічних факторів. | uk_UA |
dc.description.abstract | The study analysed the content of ascorbic acid in freshly squeezed juices of the most common types of citrus fruits consumed in Ukraine. The vitamin C level was determined by iodometric titration for five randomly selected fruits of each species. The results showed significant interspecific differences: Citrus sinensis contained the highest amount of ascorbic acid, and Citrus limon had 38% higher levels of vitamin C compared to Citrus aurantiifolia. Citrus paradisi and Citrus sweetie were similar. The findings confirm the influence of genetic and environmental factors. | uk_UA |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.subject | ascorbic acid | uk_UA |
dc.subject | аскорбінова кислота | uk_UA |
dc.subject | lemon | uk_UA |
dc.subject | лимон | uk_UA |
dc.subject | iodometry | uk_UA |
dc.subject | йодометрія | uk_UA |
dc.title | Comparative analysis of ascorbic acid levels in fruits of major cultivated citrus species | uk_UA |
dc.title.alternative | Порівняльний аналіз вмісту аскорбінової кислоти в плодах основних культурних видів цитрусових | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | 547.475.2:634.3 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
porivnialnyi_analiz_vmistu_askorbinovoi_kysloty.pdf | 1,99 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.