Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13702
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorPolishchuk, Vitalii-
dc.contributor.authorПоліщук, Віталій Миколайович-
dc.contributor.authorPolishchuk, Svitlana-
dc.contributor.authorПоліщук, Світлана Анатоліївна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.date.accessioned2025-03-04T09:21:17Z-
dc.date.available2025-03-04T09:21:17Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationPolishchuk V. Comparative analysis of ascorbic acid levels in fruits of major cultivated citrus species / V. Polishchuk, S. Polishchuk, S. Tsekhmistrenko // Science and ractice: Implementation to modern society, February 6-8. - Manchester, Great Britain, 2025. - №234. - P. 271–272.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13702-
dc.descriptionУ дослідженні проаналізовано вміст аскорбінової кислоти у фрешах найбільш поширених видів цитрусових, споживаних в Україні. Визначення рівня вітаміну С проводилося методом йодометричного титрування на п'ять випадково відібраних плодів у кожному виді. Результати показали значні міжвидові відмінності: Citrus sinensis містив найбільшу кількість аскорбінової кислоти, а Citrus limon мав на 38% вищий рівень вітаміну C порівняно з Citrus aurantiifolia. Отримані дані підтверджують вплив генетичних та екологічних факторів.uk_UA
dc.description.abstractThe study analysed the content of ascorbic acid in freshly squeezed juices of the most common types of citrus fruits consumed in Ukraine. The vitamin C level was determined by iodometric titration for five randomly selected fruits of each species. The results showed significant interspecific differences: Citrus sinensis contained the highest amount of ascorbic acid, and Citrus limon had 38% higher levels of vitamin C compared to Citrus aurantiifolia. Citrus paradisi and Citrus sweetie were similar. The findings confirm the influence of genetic and environmental factors.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectascorbic aciduk_UA
dc.subjectаскорбінова кислотаuk_UA
dc.subjectlemonuk_UA
dc.subjectлимонuk_UA
dc.subjectiodometryuk_UA
dc.subjectйодометріяuk_UA
dc.titleComparative analysis of ascorbic acid levels in fruits of major cultivated citrus speciesuk_UA
dc.title.alternativeПорівняльний аналіз вмісту аскорбінової кислоти в плодах основних культурних видів цитрусовихuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc547.475.2:634.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
porivnialnyi_analiz_vmistu_askorbinovoi_kysloty.pdf1,99 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.