Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13572
Title: Проміжний звіт про науково-дослідну роботу на тему «Використання екологічно безпечних кормових засобів у годівлі тварин для зниження антропогенного навантаження на екосистему»
Other Titles: Interim report on research work on the topic "Use of environmentally safe feed in animal feeding to reduce anthropogenic load on the ecosystem"
Authors: Бомко, Віталій Семенович
Bomko, Vitalii
Титарьова, Олена Михайлівна
Tytariova, Olena
Недашківський, Володимир Михайлович
Nedashkivskyi, Volodymyr
Бабенко, Сергій Петрович
Babenko, Serhii
Кузьменко, Оксана Анатоліївна
Kuzmenko, Oksana
Сломчинський, Михайло Миколайович
Slomchynskyi, Mykhailo
Чернявський, Олександр Олександрович
Cherniavskyi, Oleksandr
Соболєва, Світлана Василівна
Sobolievа, Svitlana
Захарчук, Михайло Сергійович
Zakharchuk, Mykhailo
Данильченко, Юлія Анатоліївна
Danylchenko, Yulia
Keywords: мінеральне живлення;mineral nutrition;мікроелементи;trace elements;молочна продуктивність;milk productivity;кормові добавки;feed additives;комбікорм;compound feed;інтенсивність росту;growth intensity;біологічні добавки;biological additives;годівля тварин;animal feeding;раціон;ration
Issue Date: Dec-2024
Abstract: Дослідження присвячене впливу різних мінеральних і кормових добавок на продуктивність сільськогосподарських тварин. Оптимізація мінерального живлення корів, введення органічних форм мікроелементів у раціон дійних кіз та використання біологічно активних добавок сприяють покращенню надоїв, відтворювальної здатності та якості продукції. Використання комбікормів із протеїново-смаковими та ферментними добавками позитивно впливає на ріст та м’ясні показники курчат, свиней і кролів. Аналіз вмісту мікроелементів у продуктах харчування вказує на їх недостатність у раціонах людини, що підкреслює актуальність досліджень у цій сфері.
Description: The study focuses on the impact of various mineral and feed additives on the productivity of farm animals. Optimization of mineral nutrition in cows, introduction of organic forms of trace elements into the diet of dairy goats, and the use of biologically active additives contribute to improved milk yield, reproductive capacity, and product quality. The use of compound feeds with protein-flavor and enzyme additives positively affects the growth and meat characteristics of chickens, pigs, and rabbits. The analysis of trace element content in food products indicates their deficiency in human diets, highlighting the relevance of research in this field.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13572
Appears in Collections:Інші публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
0122U201692.pdf252,33 kBAdobe PDFView/Open
Promijnyi_zvit_2024.pdf358,91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.