Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13572
Назва: | Проміжний звіт про науково-дослідну роботу на тему «Використання екологічно безпечних кормових засобів у годівлі тварин для зниження антропогенного навантаження на екосистему» |
Інші назви: | Interim report on research work on the topic "Use of environmentally safe feed in animal feeding to reduce anthropogenic load on the ecosystem" |
Автори: | Бомко, Віталій Семенович Bomko, Vitalii Титарьова, Олена Михайлівна Tytariova, Olena Недашківський, Володимир Михайлович Nedashkivskyi, Volodymyr Бабенко, Сергій Петрович Babenko, Serhii Кузьменко, Оксана Анатоліївна Kuzmenko, Oksana Сломчинський, Михайло Миколайович Slomchynskyi, Mykhailo Чернявський, Олександр Олександрович Cherniavskyi, Oleksandr Соболєва, Світлана Василівна Sobolievа, Svitlana Захарчук, Михайло Сергійович Zakharchuk, Mykhailo Данильченко, Юлія Анатоліївна Danylchenko, Yulia |
Ключові слова: | мінеральне живлення;mineral nutrition;мікроелементи;trace elements;молочна продуктивність;milk productivity;кормові добавки;feed additives;комбікорм;compound feed;інтенсивність росту;growth intensity;біологічні добавки;biological additives;годівля тварин;animal feeding;раціон;ration |
Дата публікації: | гру-2024 |
Короткий огляд (реферат): | Дослідження присвячене впливу різних мінеральних і кормових добавок на продуктивність сільськогосподарських тварин. Оптимізація мінерального живлення корів, введення органічних форм мікроелементів у раціон дійних кіз та використання біологічно активних добавок сприяють покращенню надоїв, відтворювальної здатності та якості продукції. Використання комбікормів із протеїново-смаковими та ферментними добавками позитивно впливає на ріст та м’ясні показники курчат, свиней і кролів. Аналіз вмісту мікроелементів у продуктах харчування вказує на їх недостатність у раціонах людини, що підкреслює актуальність досліджень у цій сфері. |
Опис: | The study focuses on the impact of various mineral and feed additives on the productivity of farm animals. Optimization of mineral nutrition in cows, introduction of organic forms of trace elements into the diet of dairy goats, and the use of biologically active additives contribute to improved milk yield, reproductive capacity, and product quality. The use of compound feeds with protein-flavor and enzyme additives positively affects the growth and meat characteristics of chickens, pigs, and rabbits. The analysis of trace element content in food products indicates their deficiency in human diets, highlighting the relevance of research in this field. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13572 |
Розташовується у зібраннях: | Інші публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
0122U201692.pdf | 252,33 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | |
Promijnyi_zvit_2024.pdf | 358,91 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.