Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1355
Title: Оцінка зимостійкості батьківських форм пшениці м’якої озимої різних груп стиглості
Other Titles: Оценка зимостойкости родительских форм пшеницы мягкой озимой различных групп спелости
Evaluation of winter hardiness of parent wheat forms of soft winter of various groups of ripeness
Authors: Лозінський, Микола Владиславович
Lozinsky, Nikolay
Устинова, Галина Леонідівна
Ustinova, Halina
Сінельник, Олександра Олександрівна
Sinelnyk, Oleksandra
Keywords: зимостійкість;пшениця озима;сорт;батьківські форми;групи стиглості;зимостойкость;пшеница озимая;родительские формы;группы спелости;сорт;winter hardiness;winter wheat;variety;parental forms;ripeness groups
Issue Date: Feb-2018
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університ
Citation: Лозінський М.В. Оцінка зимостійкості баатьківських форм пшениці мякої різних груп стиглості / М.В. Лозінський, Г.Л. Устинова, О.О. Сінельник // Сучасні проблеми ведення сільського господарства та підготовкка фахівців аграрного профілю: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, Біла Церква, 15 лютого 2018р. - Біла Церква: БНАУ, 2018. - С.27-28.
Abstract: Пшениця озима (T. aestivum L.) – головна продовольча культура України. Потенційна врожайність сучасних сортів пшениці м’якої озимої досягає 10,0-14,1 т/га і більше. Однак при впровадженні їх у виробництво генетичний потенціал сорту реалізується не повністю. Наближена до максимальної реалізація потенціалу врожайності забезпечується генотипом лише при наявності в нього високих адаптивних властивостей до несприятливих чинників довкілля.Пшеница озимая (T. aestivum L.) - главная продовольственная культура Украины. Потенциальная урожайность современных сортов пшеницы мягкой озимой достигает 10,0-14,1 т / га и более. Однако при внедрении их в производство генетический потенциал сорта реализуется не полностью. Приближена к максимальной реализация потенциала урожайности обеспечивается генотипом только при наличии у него высоких адаптивных свойств к неблагоприятным факторам окружающей среды.
Description: Winter wheat (T. aestivum L.) is the main food crop of Ukraine. The potential yield of modern varieties of soft winter wheat reaches 10.0-14.1 t / ha and more. However, when they are introduced into production, the genetic potential of a variety is not fully realized. Approaching the maximum realization of the yield potential is provided by the genotype only when it has high adaptive properties to adverse environmental factors.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1355
metadata.dc.identifier.udc: 631.526.322/.529:633.111 «324»
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
otsinka zymostiikosti.pdf137,19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.