Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1355
Title: | Оцінка зимостійкості батьківських форм пшениці м’якої озимої різних груп стиглості |
Other Titles: | Оценка зимостойкости родительских форм пшеницы мягкой озимой различных групп спелости Evaluation of winter hardiness of parent wheat forms of soft winter of various groups of ripeness |
Authors: | Лозінський, Микола Владиславович Lozinsky, Nikolay Устинова, Галина Леонідівна Ustinova, Halina Сінельник, Олександра Олександрівна Sinelnyk, Oleksandra |
Keywords: | зимостійкість;пшениця озима;сорт;батьківські форми;групи стиглості;зимостойкость;пшеница озимая;родительские формы;группы спелости;сорт;winter hardiness;winter wheat;variety;parental forms;ripeness groups |
Issue Date: | Feb-2018 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університ |
Citation: | Лозінський М.В. Оцінка зимостійкості баатьківських форм пшениці мякої різних груп стиглості / М.В. Лозінський, Г.Л. Устинова, О.О. Сінельник // Сучасні проблеми ведення сільського господарства та підготовкка фахівців аграрного профілю: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, Біла Церква, 15 лютого 2018р. - Біла Церква: БНАУ, 2018. - С.27-28. |
Abstract: | Пшениця озима (T. aestivum L.) – головна продовольча культура України. Потенційна врожайність сучасних сортів пшениці м’якої озимої досягає 10,0-14,1 т/га і більше. Однак при впровадженні їх у виробництво генетичний потенціал сорту реалізується не повністю. Наближена до максимальної реалізація потенціалу врожайності забезпечується генотипом лише при наявності в нього високих адаптивних властивостей до несприятливих чинників довкілля.Пшеница озимая (T. aestivum L.) - главная продовольственная культура Украины. Потенциальная урожайность современных сортов пшеницы мягкой озимой достигает 10,0-14,1 т / га и более. Однако при внедрении их в производство генетический потенциал сорта реализуется не полностью. Приближена к максимальной реализация потенциала урожайности обеспечивается генотипом только при наличии у него высоких адаптивных свойств к неблагоприятным факторам окружающей среды. |
Description: | Winter wheat (T. aestivum L.) is the main food crop of Ukraine. The potential yield of modern varieties of soft winter wheat reaches 10.0-14.1 t / ha and more. However, when they are introduced into production, the genetic potential of a variety is not fully realized. Approaching the maximum realization of the yield potential is provided by the genotype only when it has high adaptive properties to adverse environmental factors. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1355 |
metadata.dc.identifier.udc: | 631.526.322/.529:633.111 «324» |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
otsinka zymostiikosti.pdf | 137,19 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.