Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13456
Title: | Використання хромогенного середовища CHROMagar Orientation для визначення КМАФАнМ у дослідженні змивів: підвищення ефективності мікробіологічного контролю |
Other Titles: | Use of chromogenic medium CHROMagar Orientation for determination of apc (aerobic plate count) in swab testing: enhancing the efficiency of microbiological control |
Authors: | Шевченко, Максим Віталійович Shevchenko, Maksym Пантелеєнко, Ольга Володимирівна Panteleienko, Olga Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana Андрійчук, Андрій Віталійович Andriychuk, Andriy Царенко, Тарас Михайлович Tsarenko, Taras |
Keywords: | хромогенні середовища;CHROMagar Orientation;мікробіологічний аналіз;харчова безпека;виробнича гігієна;змиви;chromogenic media;microbiological analysis;food safety;production hygiene;swabs |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Використання хромогенного середовища CHROMagar Orientation для визначення КМАФАнМ у дослідженні змивів: підвищення ефективності мікробіологічного контролю / М.В. Шевченко, О.В. Пантелеєнко, Н.М. Богатко та ін. // Міжнар. наук.-практ. конф. «Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Сучасний розвиток вет. медицини» (БНАУ, 3 жовтня 2024 р.). - Біла Церква, 2024. – С.84-86. |
Abstract: | Досліджено можливості застосування хромогенних середовищ, зокрема CHROMagar Orientation, для аналізу змивів з виробничих поверхонь у харчовій промисловості. Розглянуто ключові аспекти методу та його вплив на швидкість і ефективність виявлення мікроорганізмів у контексті забезпечення безпеки харчових продуктів та гігієни виробничих середовищ. |
Description: | The study explores the potential of applying chromogenic media, specifically CHROMagar Orientation, for analyzing swab samples from production surfaces in the food industry. Key aspects of the method and its impact on the speed and efficiency of detecting microorganisms in the context of ensuring food safety and production hygiene are discussed. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13456 |
metadata.dc.identifier.udc: | 664.8/.9:614.31 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
vykorystannja_hromogennogo.pdf | 604,07 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.