Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13323
Назва: | Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки продукції скотарства у СТОВ «Неморож» Черкаської області |
Інші назви: | Analysis and improvement of the technology of production and processing of cattle breeding products at the "Nemorozh" STOV of the Cherkasy region |
Автори: | Таран, Євгеній Сергійович Taran, Ievhenii |
Ключові слова: | корови;cows;телята;calves;молоко;milk;технологія;technology;гігієна;hygiene;мікроклімат;microclimate;вентиляція;ventilation;тепловий баланс;thermal balance;санітарія;sanitation;переробка молока;milk processing |
Дата публікації: | гру-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Таран Є.С. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки продукції скотарства у СТОВ «Неморож» Черкаської області» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. В. Малина, доцент. - Біла Церква, 2024. 54 с. |
Короткий огляд (реферат): | В процесі виконання кваліфікаційної роботи досліджено технологію виробництва продукції скотарства у СТОВ «Неморож» Черкаської області. При виконанні роботи використані зоотехнічні та санітарно-гігієнічні методи досліджень. Встановлено, що технологія виробництва продукції скотарства у СТОВ «Неморож» Черкаської області за основними зоотехнічними та санітарно-гігієнічними параметрами відповідає вимогам Відомчих норм технологічного проектування «Скотарські підприємства (комплекси, ферми, малі ферми)». ВНТП-АПК-01.05. Зроблено висновок, про те що певні відхилення параметрів мікроклімату у корівнику від нормативних показників не є критичними, але можуть впливати на продуктивність худоби. Одержані результати можуть бути використані у навчальному процесі за читання курсу лекцій і проведення практичних занять для студентів біолого-технологічного факультету з дисциплін: «Гігієна та добробут тварин»; «Санітарно-гігієнічні вимоги до виробництва і переробки продукції тваринництва». Результати досліджень опубліковані у матеріалах Всеукраїнської науково-практичної конференції магістрантів і молодих дослідників "Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті". БНАУ 30 жовтня 2024 року. Кваліфікаційна робота магістра містить: 54 сторінок; 14 таблиць; список використаних джерел із 25 найменувань; 10 додатків. |
Опис: | In the course of the qualification work, the production technology of livestock production at the "Nemoroz" dairy farm of the Cherkasy region was investigated. Zootechnical and sanitary-hygienic methods of research were used in the performance of the work. It has been established that the technology for the production of livestock products at the "Nemoroz" cattle breeding center of the Cherkasy region meets the requirements of the Departmental norms of technological design "Livestock enterprises (complexes, farms, small farms)" in terms of basic zootechnical and sanitary-hygienic parameters. VNTP-APK-01.05. It was concluded that certain deviations of the parameters of the microclimate in the barn from the normative indicators are not critical, but can affect the productivity of livestock. The obtained results can be used in the educational process for reading a course of lectures and conducting practical classes for students of the biological and technological faculty in the disciplines: "Hygiene and animal welfare"; "Sanitary and hygienic requirements for the production and processing of livestock products." The research results were published in the materials of the All-Ukrainian Scientific and Practical Conference of Masters and Young Researchers "Scientific Searches of Youth in the 21st Century". BNAU on October 30, 2024. Master's qualification work contains: 54 pages; 14 tables; a list of used sources with 25 names; 10 applications. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13323 |
УДК: | 637.12 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_produkcii_skotarstva.pdf | 1,59 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.