Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13253
Назва: | Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ПСП «Україна» Житомирської області та його переробки на підприємстві «Терра-Фуд» філія БМК |
Інші назви: | Analysis and improvement of the technology of milk production at the "Ukraine" PSP of the Zhytomyr region and its processing at the "Terra-Food" enterprise, a branch of BMK |
Автори: | Гвяздовський, Роман Миколайович Gvyazdovsky, Roman |
Ключові слова: | молочні корови;dairy cows;технологія утримання;keeping technology;продуктивність;productivit;доїння;milking;переробка молока;milk processing |
Дата публікації: | гру-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Гвяздовський Р. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ПСП «Україна» Житомирської області та його переробки на підприємстві «Терра-Фуд» філія БМК: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.В. Борщ, доцент - Біла Церква, 2024. 45с. |
Короткий огляд (реферат): | Застосування новітньої технології на фермі ПСП «Україна» дала можливість повністю автоматизувавати процеси доїння корів загального дійного стада, індивідуальне згодовування концкормів коровам згідно з їхньою продуктивністю, підгортання кормосумішей на кормовому столі, очищення проходів від гною і транспортування його в лагуну, що призвело до зниження затрат праці на виробництво 1ц молока по фермі до 0,74 люд-год. Незважаючи на нещодавні тенденції у питаннях благополуччя тварин та їх екологічної стійкості, моніторинг за поведінкою та станом здоров’я залишається ключовим напрямом досліджень для прийняття правильних рішень в умовах VMS. На найближчу перспективу в пріоритеті залишаються експрес методи динамічного контролю (контролю в часі) величини надою та ознак його якості та складу. Ступінь пристосованості (звикання) корів, і особливо первісток до VMS, буде вирішуватись за рахунок двох напрямів: а) відбір тварин пристосованих до таких систем; б) розробка ,,розумних” систем VMS які ,,гнучко” реагують на морфо-функцірнальні особливості кожної тварини. Найбільш прогностичним ступенем пристосованості первісток до доїння на VMS є рівень продуктивності, що вказує на можливість оцінки плідників за цією ознакою. |
Опис: | The use of the latest technology on the farm of PSP "Ukraine" made it possible to fully automate the processes of milking cows of the general dairy herd, individual feeding of final feed to cows according to their productivity, turning feed mixtures on the feed table, cleaning the passages from manure and transporting it to the lagoon, which led to a decrease in costs labor for the production of 1 liter of milk on the farm up to 0.74 l-hour. Despite recent trends in animal welfare and environmental sustainability, behavioral and health monitoring remains a key area of research for sound decisionmaking in VMS settings. In the near future, express methods of dynamic control (control over time) of the value of the deposit and signs of its quality and composition remain a priority. The degree of adaptation (habituation) of cows, and especially firstborns to VMS, will be decided due to two directions: a) selection of animals adapted to such systems; b) development of "smart" VMS systems that "flexibly" respond to the morphofunctional features of each animal. The most prognostic degree of adaptability of firstborns to milking on VMS is the level of productivity, which indicates the possibility of evaluating breeders by this feature. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13253 |
УДК: | 637.12 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf | 920,2 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.