Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13230
Назва: Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробка м’яса індичат-бройлерів у ФГ «Промінь» Вінницької області
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of production and processing of broiler turkey meat in the farm “Promin” Vinnytsia region
Автори: Губенко, Олександр Сергійович
Gubenko, Oleksandr
Ключові слова: індиченята;turkey poults;кроси індиків;turkey crosses;збереженість;preservation;приріст живої маси;live weight gain;витрати кормів;feed consumption;якість м’яса;meat quality
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний універстет
Бібліографічний опис: Губенко О. С. Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробка м’яса індичат-бройлерів у ФГ «Промінь» Вінницької області» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. П. М. Каркач, доцент. - Біла Церква, 2024. 40 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено: проведено аналіз технології виробництва і переробки м’яса індиків середнього кросу But-8 та запропоновано її удосконалення шляхом використання для відгодівлі важкого кросу Big-6. Використано методичні підходи, методи: проведено порівняльні дослідження з одночасною відгодівлею двох кросів індиків після випадкового формування груп досліду. Використано аналітичний збір даних вирощування та їх обробка за стандартними методами. Виявлено: встановлені відмінності між кросами як за показниками збереженості поголів’я, так і приростом живої маси і конверсією корму. Зроблено висновок, що: Відгодівля індиків на м'ясо важкого кросу Big-6 сприяє більшому валовому виробництву м’яса з високими м’ясними якостями тушки, тому пропонується здійснювати розподіл тушки на її складові з виділенням грудних м’язів і продажу окремих частин за вищою ціною, що збільшить прибутковість галузі виробництва. Одержані результати можуть бути використані: у ФГ «Промінь» Вінницької області» та інших господарств цього профілю. Кваліфікаційна робота магістра налічує 40 сторінок, 5 таблиць, 10 рисунків, список використаних джерел із 21 найменувань.
Опис: Research: analysis of the technology of production and processing of meat of turkeys of medium cross But-8 and its improvement by using heavy cross Big-6 for fattening was carried out. Methodological approaches, methods: comparative studies were conducted with simultaneous fattening of two turkey crosses after random formation of experimental groups. Analytical collection of growing data and their processing by standard methods were used. Results: differences between the crosses were found in terms of livestock safety, live weight gain and feed conversion. It is concluded that: Fattening turkeys for meat of the Big-6 heavy cross contributes to a higher gross production of meat with high meat qualities of the carcass, so it is proposed to divide the carcass into its components with the separation of pectoral muscles and the sale of individual parts at a higher price, which will increase the profitability of the production industry. The obtained results can be used: in the farm “Promin” of Vinnytsia region and other farms of this profile. The master's thesis consists of 40 pages, 5 tables, 10 figures, and a list of references of 21 titles.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13230
УДК: 636.592.053
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_indykiv.pdf2,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.