Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13230
Title: Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробка м’яса індичат-бройлерів у ФГ «Промінь» Вінницької області
Other Titles: Analysis and improvement of the technology of production and processing of broiler turkey meat in the farm “Promin” Vinnytsia region
Authors: Губенко, Олександр Сергійович
Gubenko, Oleksandr
Keywords: індиченята;turkey poults;кроси індиків;turkey crosses;збереженість;preservation;приріст живої маси;live weight gain;витрати кормів;feed consumption;якість м’яса;meat quality
Issue Date: Dec-2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний універстет
Citation: Губенко О. С. Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробка м’яса індичат-бройлерів у ФГ «Промінь» Вінницької області» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. П. М. Каркач, доцент. - Біла Церква, 2024. 40 с.
Abstract: Досліджено: проведено аналіз технології виробництва і переробки м’яса індиків середнього кросу But-8 та запропоновано її удосконалення шляхом використання для відгодівлі важкого кросу Big-6. Використано методичні підходи, методи: проведено порівняльні дослідження з одночасною відгодівлею двох кросів індиків після випадкового формування груп досліду. Використано аналітичний збір даних вирощування та їх обробка за стандартними методами. Виявлено: встановлені відмінності між кросами як за показниками збереженості поголів’я, так і приростом живої маси і конверсією корму. Зроблено висновок, що: Відгодівля індиків на м'ясо важкого кросу Big-6 сприяє більшому валовому виробництву м’яса з високими м’ясними якостями тушки, тому пропонується здійснювати розподіл тушки на її складові з виділенням грудних м’язів і продажу окремих частин за вищою ціною, що збільшить прибутковість галузі виробництва. Одержані результати можуть бути використані: у ФГ «Промінь» Вінницької області» та інших господарств цього профілю. Кваліфікаційна робота магістра налічує 40 сторінок, 5 таблиць, 10 рисунків, список використаних джерел із 21 найменувань.
Description: Research: analysis of the technology of production and processing of meat of turkeys of medium cross But-8 and its improvement by using heavy cross Big-6 for fattening was carried out. Methodological approaches, methods: comparative studies were conducted with simultaneous fattening of two turkey crosses after random formation of experimental groups. Analytical collection of growing data and their processing by standard methods were used. Results: differences between the crosses were found in terms of livestock safety, live weight gain and feed conversion. It is concluded that: Fattening turkeys for meat of the Big-6 heavy cross contributes to a higher gross production of meat with high meat qualities of the carcass, so it is proposed to divide the carcass into its components with the separation of pectoral muscles and the sale of individual parts at a higher price, which will increase the profitability of the production industry. The obtained results can be used: in the farm “Promin” of Vinnytsia region and other farms of this profile. The master's thesis consists of 40 pages, 5 tables, 10 figures, and a list of references of 21 titles.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13230
metadata.dc.identifier.udc: 636.592.053
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_indykiv.pdf2,04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.