Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13175
Title: | Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки молока у ТДВ «Терезине» Київської області |
Other Titles: | Analysis and improvement of milk production and processing technology in TDV "Terezyne" of Kyiv region |
Authors: | Гейвах, Олексій Анатолійович Geyvach, Oleksii |
Keywords: | корови;cows;раціон;diet;поживні і біологічно активні речовини;nutrients and biologically active substances;продуктивність;productivity;економічна ефективність;economic efficiency |
Issue Date: | Dec-2024 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Citation: | Гейвах О.А. Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки молока у ТДВ «Терезине» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В.С. Бомко, професор. - Біла Церква, 2024. 48 с. |
Abstract: | Мета досліджень: вивчити ефективність використання кормів та кормових добавок в годівлі корів в умовах ТДВ «ТЕРЕЗИНЕ ». Кормова база господарства забезпечує потребу тваринництва в сіні на – 136,2 %, соковитих кормах на 116,1 %, концентрованих кормах на 105%. На основі зоотехнічної оцінки круглорічних однотипних раціонів годівлі корів було встановлено, що раціони були дефіцитні по амінокислотам, мікроелементам і вітамінам. На основі виявлених недоліки в годівлі корів були розробленні повноцінні раціони їх годівлі по фазам лактації та для сухостійних корів. |
Description: | The purpose of research: to study the effectiveness of the use of fodder and feed additives in feeding cows in the conditions of the TEREZYNE farm. The fodder base of the farm provides the need for animal husbandry in hay by – 136.2%, juicy fodder by 116.1%, concentrated fodder by 105%. On the basis of the zootechnical evaluation of year-round uniform feeding rations of cows, it was established that the rations were deficient in amino acids, trace elements and vitamins. On the basis of the detected deficiencies in the feeding of cows, full-fledged rations for their feeding in the phases of lactation and for dry cows were developed. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13175 |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.12 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf | 805,69 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.