Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13152
Назва: | Вплив щільності посадки та умов утримання на продуктивність та м’ясні якості курчат-бройлерів |
Інші назви: | Influence of planting density and housing conditions on productivity and meat quality of broiler chickens |
Автори: | Каркач, Петро Михайлович Karkach, Peter |
Ключові слова: | курчата-бройлери;broiler chickens;щільність посадки;stocking density;збереженість;safety;жива маса;live weight;витрати кормів;feed consumption;рухливість;mobility;категорійність тушок;carcass category |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Каркач П. М. Вплив щільності посадки та умов утримання на продуктивність та м’ясні якості курчат-бройлерів / П. М. Каркач // Збірник наукових праць «Грааль науки»: матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конф. «Scientific vector of various sphere’ development: reality and future trends».- Вінниця, Україна - Відень, Австрія, 2024 .- Випуск 47.– С. 443-453. doi.org/10.36074/grail-of-science.20.12.2024.057 |
Короткий огляд (реферат): | З метою наближення виробництва м’яса до більш безпекових органічних умов утримання проведено порівняльні дослідження по вирощуванню курчат-бройлерів за різної щільності посадки, а саме поголів’я добових курчат за базовою технологією було посаджено у кількості 16 гол/м2 площі залу і за удосконаленою технологією - 12 гол/м2. Відносно проведених досліджень можна зробити висновок, що зменшення щільності посадки курчат-бройлерів до 12 гол/м2 є більш безпековими умовами, які сприяють покращення благополуччя птиці і є шляхом до виробництва більш органічної продукції. |
Опис: | In order to bring meat production closer to safer organic conditions, comparative studies on the rearing of broiler chickens at different planting densities were conducted, namely, the number of day-old chickens using the basic technology was planted in the amount of 16 birds/m2 of the hall area and using the improved technology - 12 birds/m2. Regarding the conducted research, it can be concluded that reducing the density of broiler chickens to 12 g/m2 is a safer condition that contributes to improving the welfare of poultry and is a way to produce more organic products. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13152 |
ISSN: | 2710-3056 |
УДК: | 636.52/.58.053.09 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vplyv_shchilnosti-posadky.pdf | 506,75 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.