Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13088
Title: Зміна показників якості насіння та зеленої маси гороху посівного залежно від мінерального живлення при вирощуванні в умовах лісостепу України
Other Titles: Changes in seed quality and green mass of field peas depending on mineral nutrition when grown in the forest-steppe conditions of Ukraine
Authors: Панченко, Тарас Валентинович
Panchenko, Taras Valentynovych
Новохацький, Микола Леонідович
Novokhatskyi, Mykola Leonidovych
Keywords: горох, сульфат амонію, бор, цинк, марганець, молібден, показники якості;peas, ammonium sulfate, boron, zinc, manganese, molybdenum, quality indicators
Issue Date: 24-Oct-2024
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Панченко Т., Новохацький М. Зміна показників якості насіння та зеленої маси гороху посівного залежно від мінерального живлення при вирощуванні в умовах лісостепу України. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: збірник матеріалів IV Міжнародної науково-практичної конференції науково-педагогічних працівників та молодих науковців, 24 - 25 жовтня 2024 р., Одеса : ОДАУ, 2024. С. 404-406.
Abstract: Горох (Pisum sativum L.) вимогливий до умов мінерального живлення. Особливо важливі для росту і розвитку рослин мікроелементи, вони відіграють важливу роль у життєдіяльності, оскільки їхня нестача може спричинити серйозні порушення у функціонуванні рослин. В наших дослідженнях за обробки насіння мікроелементами ми маємо приріст каротину у зеленій масі до 51,2% і зростання кількості білку порівняно з контролем 2,5-3,6%, а в зерні – 2,1-2,9%.
Description: Peas (Pisum sativum L.) are demanding on mineral nutrition conditions. Microelements are especially important for plant growth and development, they play an important role in life, since their deficiency can cause serious disturbances in the functioning of plants. In our studies, when seeds were treated with microelements, we had an increase in carotene in the green mass of up to 51.2% and an increase in the amount of protein compared to the control of 2.5-3.6%, and in grain - 2.1-2.9%.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13088
metadata.dc.identifier.udc: 633.35:631.53.01/.02:631.811(292.485:477.4)
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Одеса 24-25.10.24.pdf334,58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.