Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13088
Назва: Зміна показників якості насіння та зеленої маси гороху посівного залежно від мінерального живлення при вирощуванні в умовах лісостепу України
Інші назви: Changes in seed quality and green mass of field peas depending on mineral nutrition when grown in the forest-steppe conditions of Ukraine
Автори: Панченко, Тарас Валентинович
Panchenko, Taras Valentynovych
Новохацький, Микола Леонідович
Novokhatskyi, Mykola Leonidovych
Ключові слова: горох, сульфат амонію, бор, цинк, марганець, молібден, показники якості;peas, ammonium sulfate, boron, zinc, manganese, molybdenum, quality indicators
Дата публікації: 24-жов-2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Панченко Т., Новохацький М. Зміна показників якості насіння та зеленої маси гороху посівного залежно від мінерального живлення при вирощуванні в умовах лісостепу України. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: збірник матеріалів IV Міжнародної науково-практичної конференції науково-педагогічних працівників та молодих науковців, 24 - 25 жовтня 2024 р., Одеса : ОДАУ, 2024. С. 404-406.
Короткий огляд (реферат): Горох (Pisum sativum L.) вимогливий до умов мінерального живлення. Особливо важливі для росту і розвитку рослин мікроелементи, вони відіграють важливу роль у життєдіяльності, оскільки їхня нестача може спричинити серйозні порушення у функціонуванні рослин. В наших дослідженнях за обробки насіння мікроелементами ми маємо приріст каротину у зеленій масі до 51,2% і зростання кількості білку порівняно з контролем 2,5-3,6%, а в зерні – 2,1-2,9%.
Опис: Peas (Pisum sativum L.) are demanding on mineral nutrition conditions. Microelements are especially important for plant growth and development, they play an important role in life, since their deficiency can cause serious disturbances in the functioning of plants. In our studies, when seeds were treated with microelements, we had an increase in carotene in the green mass of up to 51.2% and an increase in the amount of protein compared to the control of 2.5-3.6%, and in grain - 2.1-2.9%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13088
УДК: 633.35:631.53.01/.02:631.811(292.485:477.4)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Одеса 24-25.10.24.pdf334,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.