Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12928
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВарченко, Ольга Олександрівна-
dc.contributor.authorVarchenko, Olga-
dc.date.accessioned2024-12-12T12:41:39Z-
dc.date.available2024-12-12T12:41:39Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationВарченко О. О. Діалектика наукових поглядів щодо доданої вартості та її формування / О.О. Варченко // Сталий розвиток економіки. – 2019. – №3 (44). – С. 82–90uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12928-
dc.descriptionThe purpose of the article is to generalize the scientific approaches of domestic and foreign scientists to the definition of the category of “added value” and to deepen its economic essence based on the functioning of agri-food chains. Based on the generalization of the opinions of scientists, it was established that added value is an indicator of the effectiveness of the functioning of a business entity and that part of the value of products, goods and services that was directly incremented. It characterizes the potential social value of the produced product at the stage of its formation, as well as the market value in monetary equivalent at the stage of market actualization of value. It is substantiated that, despite a certain uniformity of the considered approaches to determining the value of added value, in different branches of the economy there are specific aspects characteristic of a particular type of activity, which must be taken into account when calculating the value of added value.uk_UA
dc.description.abstractМетою статті є узагальнення наукових підходів вітчизняних та зарубіжних науковців до дефініції категорії «додана вартість» та поглиблення її економічної сутності на основі функціонування агропродовольчих ланцюгів. На основі узагальнення думок вчених встановлено, що додана вартість представляє собою показник результативності функціонування суб’єкта господарювання та ту частину вартості продукції, товарів і послуг, яка була безпосередньо прирощеною. Вона характеризує потенційну суспільну цінність виробленого продукту на етапі її формування, а також ринкову цінність у грошовому еквіваленті на етапі ринкової актуалізації вартості. Обґрунтовано, що, незважаючи на певну уніфікованість розглянутих підходів до визначення величини доданої вартості, у різних галузях господарювання мають місце специфічні, характерні конкретному роду діяльності аспекти, які в обов’язковому порядку необхідно враховувати при розрахунку величини доданої вартості.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectвартість, додана вартість, агропродовольчий ланцюг, виробництво, реалізаціяuk_UA
dc.subjectvalue, added value, agro-food chain, production, realizationuk_UA
dc.titleДіалектика наукових поглядів щодо доданої вартості та її формуванняuk_UA
dc.title.alternativeThe dialectics of scientific views on added value and its formationuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc330.143.2:162.6uk_UA
dc.identifier.jelВ40-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.