Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12921
Назва: | Санітарно-гігієнічна оцінка риби та інших гідробіонтів за інфекційних, інвазійних, незаразних хвороб |
Інші назви: | Sanitary and hygienic assessment of fish and other aquatic organisms for infectious, invasive, non-communicable diseases |
Автори: | Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia Сахнюк, Наталія Іванівна Sakhniuk, Nataliya Яценко, Іван Володимирович Yatsenko, Ivan Лясота, Василь Петрович Lyasota, Vasily Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana Джміль, Володимир Іванович Dzhmil, Volodymyr Утеченко, Микола Валентинович Utechenko, Mykola Богатко, Леонід Мечиславович Bogatko, Leonid |
Ключові слова: | санітарно-гігієнічна оцінка риби;риба;рибна продукція;гідробіонти;інфекційні хвороби риб;інвазійні хвороби риб;незаразні хвороби риб;державне ветеринарне інспектування;sanitary and hygienic assessment of fish;fish;fish products;aquatic organisms;infectious fish diseases;invasive fish diseases;non-communicable fish diseases;state veterinary inspection |
Дата публікації: | 2019 |
Бібліографічний опис: | Санітарно-гігієнічна оцінка риби та інших гідробіонтів за інфекційних, інвазійних, незаразних хвороб: навчальний посібник / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, Н.І. Сахнюк та ін. – Біла Церква, 2019. – 176 с. |
Короткий огляд (реферат): | Навчальний посібник висвітлює актуальні питання щодо опису патолого-анатомічних змін за інфекційних, інвазійних, незаразних хвороб риб та інших водних живих гідробіонтів; проведення санітарно-гігієнічної оцінки за цих захворювань, а також необхідність здійснення державного ветеринарного інспектування за виловом риби, переробкою та виготовленням рибних харчових продуктів з метою забезпечення належної їх якості та безпечності для споживання людиною. Навчальний посібник розроблений для слухачів Інституту післядипломного навчання керівників та спеціалістів ветеринарної медицини – уповноважених лікарів ветеринарної медицини, що здійснюють державний контроль (нагляд) на потужностях із переробки риби та рибопродуктів, зберігання та обігу, і спеціалістів відділів ветеринарно-санітарної експертизи на агропромислових ринках, а також для здобувачів другого рівня освіти ступеню «Магістр» галузі 21 «Ветеринарна медицина» спеціальностей 212 − «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та 211 «Ветеринарна медицина». Навчальний посібник буде корисним для викладачів курсу гігієни харчових продуктів вищих навчальних закладів, студентів та магістрантів факультету ветеринарної медицини, а також для спеціалістів харчової промисловості України. |
Опис: | The manual covers current issues regarding the description of pathological and anatomical changes in infectious, invasive, non-infectious diseases of fish and other aquatic living organisms; conducting sanitary and hygienic assessments for these diseases, as well as the need for state veterinary inspection of fish catching, processing and manufacturing of fish food products in order to ensure their proper quality and safety for human consumption. The textbook is designed for students of the Institute of Postgraduate Training of Managers and Specialists of Veterinary Medicine - authorized doctors of veterinary medicine who carry out state control (supervision) at facilities for processing fish and fish products, storage and circulation, and specialists of veterinary and sanitary examination departments in agro-industrial markets, as well as for applicants for the second level of education with the degree of "Master" in the field of 21 "Veterinary Medicine" in specialties 212 - "Veterinary Hygiene, Sanitation and Examination" and 211 "Veterinary Medicine". The textbook will be useful for teachers of the food hygiene course in higher educational institutions, students and master's students of the Faculty of Veterinary Medicine, as well as for specialists in the food industry of Ukraine. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12921 |
УДК: | 619:614.31/:616:639.09:006.83 |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні видання |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
sanitarno-gigijenichna.pdf | 283,49 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.