Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12921
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiіa-
dc.contributor.authorБукалова, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBukalova, Natalia-
dc.contributor.authorСахнюк, Наталія Іванівна-
dc.contributor.authorSakhniuk, Nataliya-
dc.contributor.authorЯценко, Іван Володимирович-
dc.contributor.authorYatsenko, Ivan-
dc.contributor.authorЛясота, Василь Петрович-
dc.contributor.authorLyasota, Vasily-
dc.contributor.authorМазур, Тетяна Григорівна-
dc.contributor.authorMazur, Tetyana-
dc.contributor.authorДжміль, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorDzhmil, Volodymyr-
dc.contributor.authorУтеченко, Микола Валентинович-
dc.contributor.authorUtechenko, Mykola-
dc.contributor.authorБогатко, Леонід Мечиславович-
dc.contributor.authorBogatko, Leonid-
dc.date.accessioned2024-12-12T11:45:33Z-
dc.date.available2024-12-12T11:45:33Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationСанітарно-гігієнічна оцінка риби та інших гідробіонтів за інфекційних, інвазійних, незаразних хвороб: навчальний посібник / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, Н.І. Сахнюк та ін. – Біла Церква, 2019. – 176 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12921-
dc.descriptionThe manual covers current issues regarding the description of pathological and anatomical changes in infectious, invasive, non-infectious diseases of fish and other aquatic living organisms; conducting sanitary and hygienic assessments for these diseases, as well as the need for state veterinary inspection of fish catching, processing and manufacturing of fish food products in order to ensure their proper quality and safety for human consumption. The textbook is designed for students of the Institute of Postgraduate Training of Managers and Specialists of Veterinary Medicine - authorized doctors of veterinary medicine who carry out state control (supervision) at facilities for processing fish and fish products, storage and circulation, and specialists of veterinary and sanitary examination departments in agro-industrial markets, as well as for applicants for the second level of education with the degree of "Master" in the field of 21 "Veterinary Medicine" in specialties 212 - "Veterinary Hygiene, Sanitation and Examination" and 211 "Veterinary Medicine". The textbook will be useful for teachers of the food hygiene course in higher educational institutions, students and master's students of the Faculty of Veterinary Medicine, as well as for specialists in the food industry of Ukraine.uk_UA
dc.description.abstractНавчальний посібник висвітлює актуальні питання щодо опису патолого-анатомічних змін за інфекційних, інвазійних, незаразних хвороб риб та інших водних живих гідробіонтів; проведення санітарно-гігієнічної оцінки за цих захворювань, а також необхідність здійснення державного ветеринарного інспектування за виловом риби, переробкою та виготовленням рибних харчових продуктів з метою забезпечення належної їх якості та безпечності для споживання людиною. Навчальний посібник розроблений для слухачів Інституту післядипломного навчання керівників та спеціалістів ветеринарної медицини – уповноважених лікарів ветеринарної медицини, що здійснюють державний контроль (нагляд) на потужностях із переробки риби та рибопродуктів, зберігання та обігу, і спеціалістів відділів ветеринарно-санітарної експертизи на агропромислових ринках, а також для здобувачів другого рівня освіти ступеню «Магістр» галузі 21 «Ветеринарна медицина» спеціальностей 212 − «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та 211 «Ветеринарна медицина». Навчальний посібник буде корисним для викладачів курсу гігієни харчових продуктів вищих навчальних закладів, студентів та магістрантів факультету ветеринарної медицини, а також для спеціалістів харчової промисловості України.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectсанітарно-гігієнічна оцінка рибиuk_UA
dc.subjectрибаuk_UA
dc.subjectрибна продукціяuk_UA
dc.subjectгідробіонтиuk_UA
dc.subjectінфекційні хвороби рибuk_UA
dc.subjectінвазійні хвороби рибuk_UA
dc.subjectнезаразні хвороби рибuk_UA
dc.subjectдержавне ветеринарне інспектуванняuk_UA
dc.subjectsanitary and hygienic assessment of fishuk_UA
dc.subjectfishuk_UA
dc.subjectfish productsuk_UA
dc.subjectaquatic organismsuk_UA
dc.subjectinfectious fish diseasesuk_UA
dc.subjectinvasive fish diseasesuk_UA
dc.subjectnon-communicable fish diseasesuk_UA
dc.subjectstate veterinary inspectionuk_UA
dc.titleСанітарно-гігієнічна оцінка риби та інших гідробіонтів за інфекційних, інвазійних, незаразних хворобuk_UA
dc.title.alternativeSanitary and hygienic assessment of fish and other aquatic organisms for infectious, invasive, non-communicable diseasesuk_UA
dc.typeКнигаuk_UA
dc.identifier.udc619:614.31/:616:639.09:006.83uk_UA
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sanitarno-gigijenichna.pdf283,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.