Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12920
Назва: | Гігієна і експертизи м’яса свійської птиці за виробництва та обігу |
Інші назви: | Hygiene and expertise of poultry meat during production and circulation |
Автори: | Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana Димань, Тетяна Миколаївна Dyman, Tatyana Богатко, Альона Федорівна Bogatko, Aliona Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia Фотіна, Т.І. Fotina, T. Фотіна, Т.М. Fotina, T. Лясота, Василь Петрович Lyasota, Vasily Яценко, Іван Володимирович Yatsenko, Ivan Ткаченко, С.А. Tkachenko, S. Дудус, Тетяна Василівна Dudus, Tatiana Савчук, Г.В. Savchuk, G. |
Ключові слова: | м'ясо;м'ясо птиці;м’ясо свійської птиці;хімічний склад м’яса птиці;ветеринарно-санітарна експертиза м᾽яса;ветеринарносанітарні вимоги;птиця;свійська птиця;гігієна;експертиза;meat;poultry meat;poultry meat;chemical composition of poultry meat;veterinary and sanitary examination of meat;veterinary and sanitary requirements;bird;poultry;hygiene;expertise |
Дата публікації: | 2022 |
Бібліографічний опис: | Гігієна і експертизи м’яса свійської птиці за виробництва та обігу: навчальний посібник /Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Т.М. Димань та ін. За редакцією Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Т.М. Димань. - Біла Церква, 2022. - 201 с. |
Короткий огляд (реферат): | Навчальний посібник розроблений для слухачів післядипломного навчання керівників та спеціалістів ветеринарної медицини, що здійснюють державний ризикорієнтований контроль безпечності та якості м’яса свійської птиці на потужностях з виробництва і переробки м’яса птиці, а також за обігу на оптових базах, холодильниках гуртового зберігання, супермаркетах, магазинах, агропродовольчих ринках за впровадження системи НАССР, а також для здобувачів освіти за галуззю знань: 21 – Ветеринарна медицина, спеціальностей: 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», освітнього рівня – магістр. У навчальному посібнику подано хімічний склад м’яса птиці, ветеринарносанітарні вимоги щодо виробництва та обігу м’яса курчат-бройлерів, курей, качок, гусей, індиків, цесарок, перепелів, м’яса курячого механічного обвалювання, а також органолептичні, біохімічні, фізико-хімічні, мікроскопічні, бактеріологічні методики випробувань показників безпечності та якості м’яса птиці, що використовуються фахівцями ветеринарної медицини. Матеріал ілюстрований таблицями, формулами, рисунками для полегшення сприйняття. Навчальний посібник буде корисним для науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів при викладанні навчальної програми здобувачам освіти за галуззю знань: 21 – Ветеринарна медицина, спеціальності: 212 – Ветеринарна гігієна,санітарія і експертиза, а також для науковців. |
Опис: | The manual is designed for postgraduate students of managers and specialists in veterinary medicine who carry out state risk-based control of the safety and quality of poultry meat at poultry production and processing facilities, as well as for circulation in wholesale bases, wholesale storage refrigerators, supermarkets, shops, agri-food markets for the implementation of the HACCP system, as well as for students in the field of knowledge: 21 - Veterinary medicine, specialties: 211 "Veterinary medicine" and 212 "Veterinary hygiene, sanitation and expertise", educational level - master. The textbook presents the chemical composition of poultry meat, veterinary and sanitary requirements for the production and circulation of meat of broiler chickens, chickens, ducks, geese, turkeys, guinea fowls, quails, mechanically deboned chicken meat, as well as organoleptic, biochemical, physicochemical, microscopic, bacteriological methods for testing the safety and quality indicators of poultry meat used by veterinary medicine specialists. The material is illustrated with tables, formulas, and drawings to facilitate perception. The textbook will be useful for scientific and pedagogical workers of higher educational institutions when teaching the curriculum to students in the field of knowledge: 21 - Veterinary medicine, specialties: 212 - Veterinary hygiene, sanitation and expertise, as well as for scientists. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12920 |
УДК: | 636.5:614.31:637.5 (075.8) |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні видання |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
gigijena_i_ekspertyza.pdf | 623,59 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.